Κυριακή, Μαρτίου 11, 2018

Ο τελευταίος Ελληνοτουρκικός πόλεμος θα είναι των Ελληνίδων «Θα έρθει καιρός που μια γυναίκα θα διώχνει 10 Τούρκους με τη ρόκα» Πατρο – Κοσμάς

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Εύγε στον σουλτάνο, πέτυχε διάνα και με την βρώμικη επιχείρηση της απαγωγής – σύλληψης και αιχμαλωσίας των δύο νέων στρατιωτικών μας πυροδότησε όλες τις Ελληνίδες μάνες και μη .


Τα γυναικεία μηνύματα μέσα στα ΜΜΕ βγάζουν φωτιά και ατσάλι.

Οι Ελληνίδες δεν μπορούν να κοιμηθούν τις νύκτες , μικρές και μεγάλες πονούν μαζί με τις μανάδες των παλληκαριών μας που είναι φυλακισμένα και αιχμάλωτα στις τουρκικές φυλακές, ενώ βλέπουν την κωλυσιεργία και τρελαίνονται.

Το γυναικείο άρωμα αυτή την φορά είναι θανατηφόρο , όχι μόνο προς τον σουλτάνο αλλά και προς αυτούς που επιθυμούν να θεωρήσουν το άδικο αυτό γεγονός ως σύνηθες και εύκολα διαχειρίσιμο.

Το μνημονιακό παραμύθι και τα συν αυτώ στοίχισαν περισσότερο στις Ελληνίδες που είδαν τα σπιτικά τους ρημαγμένα και τα παιδιά τους άνεργα ή στην ξενητιά εξ αιτίας δόλιων πολιτικών σχεδιασμών.

8 χρόνια στυγνής μνημονιακής πολιτικής, λίγο το Μακεδονικό, λίγο η απαγωγή και η συνεχιζόμενη ομηρεία των νέων μας στις τουρκικές φυλακές και αυτό που έρχεται …πυροδοτούν το σημερινό Κούγκι.

Ο σουλτάνος πέτυχε τον στόχο « έκανε τις Ελληνίδες μέσα σε ένα 24 ωρο κούρδισες στην ψυχή» , που είναι ακόμη και να τις δει στην πράξη.

« Η φράση «γυναίκες στον στρατό» από μόνη της περιέχει πάρα πολλά διαφορετικά ζητήματα, από τον ζωτικής σημασίας τομέα της Εθνικής Άμυνας μέχρι το πάντα επίκαιρο θέμα της ισότητας των φύλων. Κάποτε και μόνο η σκέψη μιας γυναίκας «στα χακί» φαινόταν παράξενη- ωστόσο αυτό έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια, και ειδικά για τις νεότερες γενιές δεν πρόκειται για κάτι αξιοπερίεργο: Ενδεικτικά, οι περισσότεροι άνδρες που έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους έχουν βρεθεί μπροστά σε ένστολες, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη εξοικείωση με το συγκεκριμένο ζήτημα.» http://www.huffingtonpost.gr/

« Έχουν οι γυναίκες τη φυσική ικανότητα ν’ αντέξουν τις κακουχίες και να καλύψουν τις επιχειρησιακές απαιτήσεις των μονάδων εκστρατείας-μάχης και ακόμη περισσότερο τις απαιτήσεις των ειδικών δυνάμεων;

Ερώτημα ρητορικό μεν αλλά και ουσιαστικό! Η απάντηση είναι απλή και δίνεται με αντίστοιχα ερωτήματα: Πολέμησαν στο παρελθόν γυναίκες στους μεγάλους πολέμους; Συμμετείχαν γυναίκες σε μάχες και ειδικές αποστολές;

Αν «ξεσκονίσουμε» λίγο τα βιβλία της ιστορίας, θα βρούμε μέσα πολλά περιστατικά γυναικών που ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της μάχης, ισάξια με τους άνδρες και ίσως σε αρκετές περιπτώσεις καλύτερα.

Το γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό και αριθμό, ήταν θέμα φιλοσοφικής άποψης περί της ισότητας ή της ανισότητας των δύο φύλων, βασιζόμενη πρωτίστως στην μυική δύναμη και  στην καθιέρωση ανδροκρατικών θεσμών για το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία, στα κοινά και στην οικογένεια. Ας μην ξεχνάμε πότε για πρώτη φορά άρχισαν να ψηφίζουν οι γυναίκες στη χώρα μας!» Ανιχνευτής https://tolmwnnika.blogspot.gr



Τα τελευταία γεγονότα πέτυχαν την άτυπη γενική επιστράτευση του γυναικείου πληθυσμού της Ελλάδος.

Είναι στιγμές πόνου και αναθυμόμαστε τους πνευματοκίνητους λόγους του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που έλεγε
« από ένα κακό βγαίνουν πολλά καλά».

Και βγαίνει αυτό που είπε ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός

« Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός πρόβλεψε τη συντριβή των Οθωμανών. Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν μέχρι τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν μέχρι την Κόκκινη Μηλιά. «Θα έρθει καιρός που μια γυναίκα θα διώχνει 10 Τούρκους με τη ρόκα».

Γιορτή της Γυναίκας εχθές , γιορτή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ σήμερα με τους Β’ Χαιρετισμούς.

Η καρδιά της γυναίκας συλλαμβάνει πιο εύκολα το μήνυμα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στις μέρες μας.

Που είναι:

« κόρη μου ανασκουμπώσου η πατρίδα , η οικογένεια , τα ιερά και τα όσια κινδυνεύουν»

« δράξε την ρόκα σου»



πηγη

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου