Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017

Μέσα σε λίγες ώρες άλλα λέει η Gazprom και άλλα ο Πούτιν- Ερντογάν.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η αλήθεια βρίσκεται αλλού και σίγουρα σήμερα στις συναντήσεις υψηλού επιπέδου ο ένας κοροϊδεύει τον άλλον.
Όμως η ασυμφωνία αυτή αφορά εμάς και κατεβαίνει  μέσω ΣΤΕΝΩΝ στην Θράκη και την Μακεδονία.
«Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί ότι οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας έχουν στην ουσία αποκατασταθεί πλήρως. Αυτό δήλωσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Ερντογάν που έγινε την Δευτέρα στις 13 Νοεμβρίου στο Σότσι της Μαύρης Θαλάσσης.
«Όπως είχαμε συμφωνήσει, κατά την διάρκεια της επίσκεψης μου στην χώρας σας θα πραγματοποιήσουμε την σημερινή συνάντηση εργασίας. Σας είμαι ευγνώμων που δεχθήκατε την πρόσκληση, και πράγματι, όπως είχατε πει βρισκόμαστε πολύ κοντά, μια ώρα και κάτι πτήσης. Θέλω να επισημάνω στην αρχή της συνάντησης μας , ότι μπορούμε να θεωρήσουμε ότι οι σχέσεις μας έχουν στην ουσία αποκατασταθεί πλήρως». REUTERS/Pavel Golovkin/Pool CNN Greece 20:01 Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017
Από την στιγμή που οι σχέσεις των δύο χωρών κατά τα λεγόμενα έχουν αποκατασταθεί πλήρως, αυτό σημαίνει και ότι τα project που συμφωνήθηκαν  μεταξύ τους βλ. Turkish Stream  θα λειτουργήσουν πλήρως.
Έλα όμως που μέσα σε λίγες ώρες βγαίνει η Gazprom και λέει:
«Στον αέρα οι αγωγοί Nord Stream 2 και Turkish Stream»

«Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom, σε οικονομική της έκθεση, παραδέχεται ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις είναι πιθανόν να δημιουργήσουν κινδύνους που αφορούν τόσο την κατασκευή των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 2 και Turkish Stream, όσο και την εξυπηρέτηση των αγωγών αυτών. Ωστόσο, στην ίδια έκθεση, επισημαίνεται, ότι οι κίνδυνοι αυτοί μπορούν να αξιολογηθούν επακριβώς μόνο στην περίπτωση που θα εγκριθούν οι ειδικές πράξεις του Αμερικανού προέδρου ή οι ερμηνευτικές πράξεις του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που σχετίζονται με τις νέες αμερικανικές κυρώσεις.
Στην έκθεση της Gazprom επισημαίνεται, ότι μετά την υπογραφή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ του σχετικού νόμου που τέθηκε σε ισχύ από τις 2 Αυγούστου 2017, ο ίδιος ο νόμος παρέχει το δικαίωμα στον Αμερικανό πρόεδρο σε συνεργασία με τους συμμάχους των ΗΠΑ να επιβάλλουν συγκριμένες κυρώσεις εναντίον οποιουδήποτε προσώπου, που ενσυνείδητα, μετά την ψήφιση του νόμου, έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις ή έχει πουλήσει προϊόντα, έχει προμηθεύσει με τεχνολογίες ή έχει παράσχει υπηρεσίες στην Ρωσική Ομοσπονδία ( αξίας μεγαλύτερης του 1 εκατομμυρίου δολαρίων , η κατά την διάρκεια ενός έτους συνολικού ποσού μεγαλύτερου των 5 εκατομμυρίων δολαρίων) οι οποίοες αφορούν τον τομέα της κατασκευής και εξυπηρέτησης ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου, μέσω των οποίων πραγματοποιούνται εξαγωγές.
Νωρίτερα η εταιρεία Moody’s είχε επισημάνει ότι οι αμερικανικές κυρώσεις μπορούν να δημιουργήσουν εμπόδια στην Gazprom όσον αφορά στη χρηματοδότηση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 όπως και να αποδυναμώσουν τη στάση της, στις διαπραγματεύσεις που αφορούν τις σχετικές χρεώσεις μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.»  http://www.militaire.gr/ Από
 Π. Καρβουνόπουλος 14/11/2017 | 19:10
Όλα τα παραπάνω σαν κυρώσεις εξυπονοούν ότι όποιος ακουμπήσει, όπως στην δική μας περίπτωση τον περιβόητο Turkish Stream  «καίγεται» στον γεωπολιτικό καμίνι .
Αν ο  Turkish Stream  δεν περάσει από τον κρίσιμο διάδρομο Έβρου– Δυτ. Θράκης – Αν. Μακεδονίας είναι από τώρα θνησιγενής.
Να ένας σοβαρός λόγος για  να ταξιδέψει στην Ελλάδα ο Ερντογάν τις επόμενες μέρες και να ζητήσει- πιέσει- εκβιάσει την δίοδο του αγωγού αυτού από την Ελληνική Επικράτεια .
Για την θεόγυμνη Ελλάδα από την μνημονιακή καταιγίδα τα περιθώρια διαπραγματεύσεων διαφαίνονται στενά ως αναφορά την συγκεκριμένη απαίτηση των τούρκων που θα πέσει στο κενό , όπως και το αίτημα τους να εκδοθούν οι τούρκοι αξιωματικοί.
Στο μυαλό μας έρχεται η γνωστή πλέον  μαρτυρία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ 

«Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί.   

Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας   αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.    Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!».  
ΑΝΕΚΔΟΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012 http://hggiken.pblogs.gr
Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου