Σάββατο, Σεπτεμβρίου 16, 2017

Οι S-400 απέναντι στην ανεξαρτησία του Κουρδιστάν. Όμως δεν προλαβαίνουν γιατί…

BY POLEMISTIS
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ… ……/ ΕΚΤΑΚΤΟ! Έστησαν Ασφυκτικό ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΛΟΙΟ γύρω από μεγάλο Οικονομικό Παράγοντα… ….. / ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!! ΜΕΣΩ… ΣΚΟΠΙΩΝ


ΣΤΕΝΑ- S-400- ΚΟΥΡΔΙΚΟ ακριβώς στην ίδια γραμμή γεωστρατηγικής αξιολόγησης.
Ακόμα δεν ανακοινώθηκε η συμφωνία αγοράς και ο κ. Ερντογάν άρχισε να εξαπολύει φραστικά τους S-400 εναντίων των Κούρδων , σκεφτείτε τι θα κάνει άμα τους παραλάβει;
Με τους Κούρδους βάλτε τι θα υποφέρουμε και εμείς με τις αλυτρωτικές προθέσεις του.
Υπέγραψαν οι τούρκοι τα συμβόλαια, βρήκαν τον τρόπο χρηματοδότησης της αγοράς και σκέφτηκαν ήδη και που να βάλουν τις πυραυλικές συστοιχίες .
Στην Κωνσταντινούπολη για να ελέγχουν την σιγουριά των ΣΤΕΝΩΝ για να μην γίνει « καμία στραβή» σαν το καλοκαιρινό πραξικόπημα και φυσικά όλο το ΑΙΓΑΙΟ με βεβαιότητα επιτυχίας μέχρι και τον 25ον Μεσημβρινό για να μην ξεχνάμε τις προθέσεις του σουλτάνου εναντίων της ΕΛΛΑΔΟΣ .
Στην Άγκυρα
για να μπορούν να μετακινούν τις συστοιχίες των S-400 κατά το δοκούν ανατολικότερα προς Συρία- Ιράκ- Μεσοποταμία ουσιαστικά ελέγχοντας την ευαίσθητη περιοχή των νερών του Ευφράτη και το Ενεργειακό Κιρκούκ και να συνιστούν άμεση απειλή .
« Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν το συμβόλαιο για την πώληση των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, το οποίο είναι έτοιμο προς υλοποίηση.
Το ανακοίνωσε μετά βαϊων και κλάδων ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου αρμόδιος για ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας Βλαντίμιρ Κόζιν.
Και ο Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε να δηλώσει ότι έχει δώσει και προκαταβολή!
«Οι φίλοι μας ήδη υπέγραψαν την συμφωνία για τους S-400. Απ’ ό,τι γνωρίζω, έχει ήδη δοθεί η προκαταβολή. Στην συνέχεια θα ακολουθηθεί η διαδικασία εκχώρησης δανείου από την Ρωσία σε μας. Εγώ και ο πρόεδρος Πούτιν έχουμε πλήρως αποφασίσει επί του θέματος αυτού», επεσήμανε ο Ερντογάν. newsit.gr/ 12.09.2017
« Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Yeni Safak, η γείτονας σκοπεύει να αναπτύξει τους S-400 στα δυτικά και τα ανατολικά της: Εναντίον απειλών από τη Συρία και το Ιράν στα ανατολικά, και εναντίον της «ελληνικής απειλής» στα δυτικά. Η συμφωνία- υποτίθεται- περιλαμβάνει μεταφορά τεχνολογίας/ τεχνογνωσίας στην Τουρκία, με σκοπό την ανάπτυξη της δικής της αμυντικής βιομηχανίας.» HuffPost Greece | Κώστας Μαυραγάνης 23/08/2017 10:40 πμ
Ο φόβος και ο τρόμος για τον Ερτνογάν δεν προέρχεται μόνο από τα γεννητούρια ενός νέου κράτους αλλά και από την απώλεια πλούσιων ενεργειακών εσόδων που είχε βάλλει στο μάτι με την αναμπουμπούλα στην οποία βρέθηκε η ευρύτερη περιοχή όλα αυτά τα χρόνια.
« Με αφορμή τα έσοδα που προκύπτουν από την εκμετάλλευση του πετρελαίου, η Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση εποφθαλμιά και την περιοχή Κιρκούρκ , η οποία θα ενταχθεί στο δημοψήφισμα. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι υπό αμφισβήτηση μεταξύ Ιράκ και Ιρακινού Κουρδιστάν και αποτελεί το μήλον της έριδος δεδομένου ότι παράγει περίπου το 40% του πετρελαίου του Ιράκ. Συγκεκριμένα διαθέτει περισσότερα από 9 δις βαρέλια σε απόθεμα, ενώ έχει την δυνατότητα να παράγει καθημερινά 1εκ βαρέλια. Άλλωστε, η ενδεχόμενη απώλεια της περιοχής Κιρκούρκ είναι βασικό σημείο αντίθεσης στο δημοψήφισμα από το Ιράκ, καθώς εάν προσαρτηθεί στο Ιρακινό Κουρδιστάν πέρα από την απώλεια εσόδων θα έχει μία εν δυνάμει απειλή στα βόρεια. Η πρόσφατη δήλωση του Moussad Barzani ότι η στρατιωτική επιχείρηση είναι μία επιλογή σε περίπτωση προσπάθειας αποκοπής του Κιρκούρκ από το Ιρακινό Κουρδιστάν αναδεικνύει την σπουδαιότητα της περιοχής και τον ρόλο που διαδραματίζει στο δημοψήφισμα.
Γίνεται αντιληπτό πως πέρα από το θέμα ανεξαρτησίας το δημοψήφισμα περιλαμβάνει και ζητήματα οικονομικού συμφέροντος για το Ιρακινό Κουρδιστάν, είτε μέσω της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων είτε ως μέσο πίεσης για ενίσχυση του προϋπολογισμού από την πλευρά της Βαγδάτης. Παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό αλλά και από το Ιράκ, τις Η.Π.Α και την Τουρκία που ανησυχεί για τις μελλοντικές δράσεις του κουρδικού πληθυσμού της το δημοψήφισμα φαίνεται να διεξάγεται κανονικά.» Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, 00:03 Του Γιώργου Κουλούρη*liberal.gr/
Ο κ. Ερντογάν γνωρίζει ότι και το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν θα γίνει και το ίδιο θα δρομολογήσει εξελίξεις εντός και επί τα αυτά σε όλη την Μέση Ανατολή.
Έτσι η αγορά των S-400 αποτελούσε άμεση προτεραιότητα για το βραχύ μέλλον του νεοθωμανισμού.
Και με την ανακοίνωση της συμφωνίας αγοράς άρχισε να εξαπολύει φραστικά τους S-400 εναντίων των Κούρδων , σκεφτείτε τι θα κάνει άμα τους παραλάβει;
« Η Τουρκία προειδοποίησε σήμερα ότι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν στα τέλη Σεπτεμβρίου είναι ένα «ιστορικό λάθος» και «θα έχει ένα τίμημα».
«Η επιμονή (των κούρδων αξιωματούχων) να οργανώσουν αυτό το δημοψήφισμα παρόλες τις φιλικές συμβουλές θα έχει ένα τίμημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και καλεί το Αρμπίλ να εγκαταλείψει αυτή την «εσφαλμένη προσέγγιση».
Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ υποστήριξε πως «η απόφαση του (προέδρου της αυτόνομης περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ) Μπαρζανί είναι ένα ιστορικό λάθος. Το δημοψήφισμα στο βόρειο Ιράκ πρέπει να ματαιωθεί, αλλιώς θα έχει κόστος και θα υπάρξει ανταπόδοση». ΠΗΓΗ: ΑΠΕ.militaire.gr/Φ.Καρβουνοπούλου14/09/2017
Όμως το Κουρδικό είναι διεθνώς δρομολογημένο εδώ και πολλά χρόνια όπως με Άγια Σαφήνεια το διευκρίνησε ο πνευματοκίνητος λόγος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ.
Απλώς εμείς πρόκειται να το ζήσουμε και μαζί του να βιώσουμε τους ισχυρούς γεωπολιτικούς μετασεισμούς από τα γεννητούρια ενός νέου κράτους κοντά στην ευαίσθητη περιοχή του Ευφράτη και του Τίγρη από όπου χύνονται τα νερά βλ. ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ «Η λευτεριά θαρθεί από κάτω, από όπου χύνονται τα νερά».
Με Πίστη και Ελπίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου