Σάββατο, Ιουλίου 08, 2017

Ο χρόνος καταβολής της ΔΟΣΗΣ των δανειστών πόση σχέση έχει με την συζήτηση για το ΚΥΠΡΙΑΚΟ και την περιρρέουσα γεωπολιτική κατάσταση;

BY IOANNA 
Πως γίνεται και όλα τα μέτωπα να είναι ανοικτά στον γεωπολιτικό μονοπάτι σύγκρουσης από τον Αρκτικό-Βαλτική-Ουκρανία-Στενά-Αιγαίο-Κύπρο-Συρία-Σουέζ-Κατάρ-Στενά Ορμούζ και να καθυστερούν την τοκογλυφική δόση τους στην μνημονιακή Ελλάδα ;
Είναι αναγκαία τα προαπαιτούμενα ή είναι αναγκαίο κάτι άλλο;
Τώρα που μας έχουν πατημένους ένα χρόνο μετά από το δημοψήφισμα καταπέλτης του 62% του ΟΧΙ του δοκιμαζόμενου λαού μας..σου λένε ευκαιρία να τους τα πάρουμε όλα..τα πάντα!!


Και έτσι παρακολουθούμε αλληλοσυγκρουόμενα πράγματα με κοινή στόχευση όπως:
«Ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό – Πιέσεις στον Έλληνα πρωθυπουργό να μεταβεί στην Ελβετία για να βάλει την ταφόπλακα
Ένα απίστευτο παρασκήνιο παίζεται στην Ελβετία αλλά και σε Αθήνα, Λευκωσία, Άγκυρα και Λονδίνο για το Κυπριακό. Τα γεγονότα, όπως περιγράφονται από πηγές που είναι κοντά στις διαπραγματεύσεις έχουν ως εξής:
Από τη μια ο ΟΗΕ πιέζει ασφυκτικά να βρεθούν αύριο Πέμπτη στο ίδιο τραπέζι οι πρωθυπουργοί των τριών εγγυητριών δυνάμεων. Δηλαδή ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ και η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνος πρόθυμος έως αυτή την ώρα είναι ο τούρκος πρωθυπουργός και πως να μην είναι θα αναρωτηθεί κανείς, αφού μέσα στο σχέδιο του γ.γ. του ΟΗΕ υπάρχει ο απαράδεκτος όρος ότι οι ιδιοκτησίες στην Κύπρο θα ορίζονται από αυτούς που τους κάνουν χρήση αυτή την στιγμή και όχι από αυτούς που έχουν τους νόμιμους τίτλους! Με άλλα λόγια ό,τι βρίσκεται στα κατεχόμενα θα ανήκει στους τουρκοκύπριους!» pentapostagma.gr/ 5 Ιουλίου 2017
Τι θα κάνουμε θα πάμε ή θα περιμένουμε να μας καταβάλλουν τα φράγκα.
Και αν τα φράγκα δεν μπουν μέχρι την Παρασκευή τι εξελίξεις θα έχουμε στις συζητήσεις για το Κυπριακό;
Και αν καθυστερήσουν και άλλο, τι μέλλει γενέσθαι;
«Ο ESM ανέβαλε την καταβολή της δόσης -«Λύστε πρώτα τις εκκρεμότητες»
Έγκριση του συμπληρωματικού Μνημονίου, όχι όμως και εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ αποφάσισε πριν από λίγο το Δ.Σ. των διοικητών του ΕSM.
Μπορεί ο ESM στη σημερινή τηλεδιάσκεψη να ενέκρινε το αναθεωρημένο Mνημόνιο μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ωστόσο στην ανακοίνωσή του εστιάζει στις εκκρεμότητες που απομένουν για να εκταμιευτεί η δόση.
Ειδικότερα, όπως τονίζεται, τη σημερινή συνεδρίαση απασχόλησαν και εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν στους τρεις ξένουν εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και στην υπόθεση Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.
Επιπλέον, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (επικεφαλής του οποίου είναι ο Κλάους Ρέγκλινγκ) καλεί την Ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» iefimerida.gr/5 Ιουλίου 2017
Ενώ σε εμάς παίζουν καθυστέρηση για τους γνωστούς και παρασκηνιακούς λόγους τον Σεπτέμβριο στο εν δυνάμει ανεξάρτητο Ιρακινό Κουρδιστάν τα οικονομικά πακέτα θα πέφτουν σαν βροχή και άνευ εγγυήσεων.
Είναι τέτοια η λεπτότητα και η κρισιμότητα των αποφάσεων που θα πρέπει να ληφθούν ώστε ολόκληρος ο Ελλαδικός και Κυπριακός χώρος να αγωνιά διότι μας έφεραν στο μεθοδευμένο χάλι να διαπραγματευόμαστε από θέσεις αδυναμίας.
Υπάρχει το σχέδιο τους και από την άλλη πλευρά υπάρχει το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ και μέσα σε αυτό παίζει ο πυροκροτητής που λέγεται σουλτάνος και η Ρωσική πυρίτιδα.
Με πίστη και ελπίδα
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου