Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2017

Η άλλη όψη της προπαγάνδας



Α, ρε Ελληνάκο...
Τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς δεν σου δίδαξαν τίποτα για τη φυλετική και πολιτισμική βαρβαρότητα του τουρκομογγόλου.


Κι ενώ κάποια από τα παιδιά σου [όχι όμως όλα] ξαγρυπνούν στις τορπιλάκατες του Αιγαίου, εσύ μου θρονιάζεσαι στην πολυθρόνα και μου ακούς τα τουρκονταχντιρινταχτα, από κάτι φτηνούς εργολάβους της μαζικής κουλτούρας.               
Ντροπή, μωρέ!






Αχ βρε Λευτέρη... πού μωρέ το απευθύνεις το... "ΝΤΡΟΠΗ";;;
ΕΝΤΡΟΠΗ, ΝΟΙΩΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ... όχι ο .. ελληνάκος... αυτός, ραγιάς γεννήθηκε, ραγιάς θε να πεθάνει... γι υτό και δεν θα καταλάβει ποτέ την προπαγάνδα που του γίνεται... προτιμάει να κοιτάζει τις... γάμπες των τσιφτετελούδων...


Καλλιόπη Σουφλή 




 
 Γράφει ο   
 
 
Στην άνω Μογγολία όπου υπάρχουν ακόμα σοφοί άνθρωποι, συνηθίζουν να λέγουν ότι: "το πολύ Κύριε ελέησον κι ο παπάς το βαριέται!" 
Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους της προπαγάνδας είναι να σκυλοβαρεθεί ο κοσμάκης το "λέγε-λέγε" των μηχανικών ελέγχου του νου και ν' αρχίσει ν' αλλάζει κανάλια.
Αυτό όμως το γνωρίζουν πρώτοι απ' όλους οι διαχειριστές των μαζών και γι αυτό φροντίζουν ώστε η προπαγάνδα να πλασάρεται και υπό μίαν άλλη όψη, τέτοια που οι ανυποψίαστοι και κατακουρασμένοι τηλεθεάμονες, να χάβουν το χαβά των τηλεεκμαυλιστών τους, χωρίς καν να το παίρνουν είδηση.
 
Πάρτε παράδειγμα τις εκπομπές του γνωστού, γνωστότατου τηλεσταρ των σαββατιάτικων ρεμπετολαϊκομιούζικαλς, που συντροφεύουν εδώ και κάτι χρόνια, τα weekend της μέσης ελληνόφωνης οικογένειας. Αυτό το προπύργιο του άκρατου λαϊκισμού, που πλάσαρε άλλοτε η κρατική τηλεόραση και εμπορεύεται σήμερα ο Αλφα.
 
Ε λοιπόν, όλες [μηδεμιάς εξαιρουμένης] οι κακοστημένες και τάχα μου αυθόρμητες γλεντωσύνες του κ. Ταδεδόπουλου και των κολλητών του, εμπεριέχουν αφανή, σχολαστικά σχεδιασμένα και επιστημονικά κεκαλυμμένα, μηνύματα μαζικής νεοταξικής πλύσεως εγκεφάλου.
Και για να σας πω τη μαύρη αλήθεια μου, τόσο καλοσχεδιασμένη μαύρη προπαγάνδα, ούτε ο κ. Λαζόπουλος, ούτε η κρατική τηλεόραση, στις μεγάλες της δόξες, δεν ήταν ικανές να βγάνουν... 
 
Κι αν ο εφέντ Ερντογάν γουστάρει να κάμει περίπατο κατακτώντας ολάκερο το "Γιουνανιστάν", δεν του χρειάζονται ούτε καινούρια άρματα μάχης, ούτε μοντέρνα αερόπλανα.
Άλλες 10 "στην υγειά μας ρε παιδιά" και άλλους δέκα μαργαρίτηδες να ρίξει στην πιάτσα, και θα φτάσει ίσαμε την Ιεράπετρα, με τσι ραγιάδες να του τραγουδούν γιαχαμπίπι-γιαλελέλι...
Ταμάμ;       


 Τον κύριο άκρα αριστερά, με τον σβερκο λύκου και το γυαλί κομισάριου, προφανώς τον γνωρίζετε.
Σιγά μην έλειπε από μια τέτοια αφανή αποθέωση της τουρκολαγνείας... 


Μάλιστα κυρία μου. Προπαγάνδα. Και άγρια προπαγάνδα. Μέχρι δηλαδή που σε μια εκπομπή του Φεβρουαρίου τουτουνού εδώ του χρόνου, ο γνωστός, γνωστότατος τηλαστέρας, έβγανε και έναν έγχρωμο ["αράπη" θα τον έλεγε ο Ζαμπέτας], να μας τραγουδήσει και να μας χορέψει ζεμπεκιές!
Σου ΄χω και συνδεσμούλι, να πας να δεις με τα μάτια σου, αν δεν με πιστεύεις [γυρω στο 1:23:00][https://youtu.be/HQMEFx3tSKg]
 
Και φυσικά αποτελεί την επιτομή της γελοιότητας το να ακούς άσματα βαριά κι ασήκωτα, υπό τύπον ραπ, ωστόσο συχνά η προπαγάνδα πάει χέρι-χέρι με το απόλυτο κίτς, όπως παραδείγματος χάριν, τα προπαγανδιστικά φιλμάκια του κ. Καμμένου, με τον αριστερόχειρα Αλέξη.
Κι όμως ακριβώς σ' αυτή την απερίγραπτη γελοιότητα, αποδίδουν οι ειδικοί της μαύρης προπαγάνδας την πρωτοφανή επιτυχία των ΑΝΕΛ, να μπουν στη Βουλή!
 Διότι απλούστατα, ο ημιτρελαμένος ψηφοφόρος, ασύνειδα, προτιμάει να ψηφισει αυτό που του προκαλεί γέλιο, παρά αυτό που του προκαλεί αμφιβολια ή δυσθυμία. 
Η επιτυχία της αφανούς πλύσης εγκεφάλου που περνάει μέσα από τις δήθεν ψυχαγωγικές εκπομπές των Σαββατιάτικων "στην υγειά μας ρε παιδιά", οφείλεται προπαντός στο ότι ο μέσος τηλεθεατής "προσλαμβάνει" το υπόγειο μήνυμα, σε μία κατάσταση ευφορίας, στην οποία η κρίση και ο στοχασμός έχουν παραμεριστεί, ενώ οι λογικές άμυνες του, έχουν ατονήσει.
 
 
Κι έτσι ο πάσα ένας "λαϊκός ερμηνευτής" [διάβαζε: ποπ ταβερνοκουλτούρα] μπορεί να περνάει ύπουλα και υπόγεια, τα προκατασκευασμένα μηνύματα των νεοταξιτών αφεντικών του πλανήτη [ενίοτε και εν αγνοία του!] 
   
 
 Όπως παραδείγματος χάριν το έπραξε άλλος γνωστός, γνωστότατος βάρδος της ελληνόφωνης μπουζουκομπαροβιονύχτας, περνώντας έντεχνα στο κάτω ψυχικό υπόστρωμα των τηλεϊθαγενών, τα τουρκολαγνικά του συνθηματάκια.
Αφεριμ, εφέντι μ' 


Τους τα τραγουδάνε κοντά στο αυτί, για να τα καταλάβουν καλύτερα, 
αλλά η γάμπα μοστράρει πρώτη εικόνα πίστα...
[Για να μη χασουμε και τα λιγουρια]
Για δε ρε διεθνιστική, άποψη η ελληνόφωνη μαζική κουλτούρα... 

Ο κ. Γ. Μαργαρίτης ως γνωστόν, φωτίζει δια της απαστράπτουσας λάμψεως του το μεταμοντέρνο στερέωμα της μαζικής ρεμπετασκεροκουλτούρας.
Και καλά κάμει, εφόσον υπάρχουν άνθρωποι που τον ακούν και ευφραίνονται.
 
Το ζήτημα  όμως είναι ότι ο συγκεκριμενος βάρδος των εθισμένων ξενυχτάκηδων, έχει και πολιτικοκοινωνικοκαλλιτεχνική άποψη.
Και προσπαθεί να μας την "περάσει".
 
Στην τελευταία σαββατιανή ευωχία το λοιπόν, ο λαϊκός βάρδος μας τραγούδησε και τούρκικα.
Κι όχι μόνον αυτό...
Αφού πρώτα μας "έφτιαξε" με κάτι τσιφτετέλια, όπου ανάμεσα στα νταχτιριντί, μας προετοίμασε έντεχνα για την τούρκικη γλώσσα, έπιασε μετά το γνωστό λακριντί περί της αδερφωσύνης των λαών και της αλληλεγγύης μεταξύ των πτωχών πλην τιμίων ανθρώπων και τα άλλα γνωστά καραμελάκια της τουρκολαγνικής αριστεράς και τέλος μας πλάσαρε ωραία-ωραία τον αμανέ, στη σοφιστικέ γλώσσα του Μωάμεθ του Πορθητή και της Χιουρέμ χανούμ.
Για να μην σας πω και τι άλλα εμετικά κομπλιμέντα, για τους τουρκομογγόλους του Ερντογάν, μας ξεφούρνισε, μέχρι που να σιχαθείτε το ιμαμ μπαϊλντί.

 
Σας δίδω όμως εδώ από κάτου το βίδεο, ώστε να τα δείτε με τα ματάκια σας [κάπου στο 1:20:00]

εδώ
 
 
Κι έρχομαι τώρα εγώ και ερωτώ...
Εντάξει... Οι άνθρωποι τη δουλειά τους κάνουνε. Ο μεν γνωστός, γνωστότατος τηλεαστήρ, προκειμένου να συνεχίσει να διατηρεί την μακροβιότερη ψυχαγωγική εκπομπή στην ελληνόφωνη τηλεόραση, το δε παιδί του λαού, προκειμένου να τονε δείχνει η τηλεόραση και να γιομίζει τσι πίστες του.
 Εσύ όμως μωρά, ο καταδικασμένος Ελληνάκος, τα καταπίνεις αυτά χωρίς να βγάνεις άχνα; 
Κι αν μωρέ κάτσει η στραβή και αύριο γίνει κανα μπουμ με τους τουρκομογγόλους και τα νερά του Αιγαίου βαφτούν με αίμα Ελληνικό, τότε τι θα έχεις να πεις, ρε Ελληνάκο για τον κάθε διαχειριστή της καψούρας, που πάει να μας το παίξει: "τούρκοι εργάτες αδέρφια μας;"

Κι αν ο μη γένοιτο, ανάμεσα στους νεκρούς νέους, που τα πτώματα τους θα φτάνουν σωρηδόν στις οικίες των δικών τους, θα βρίσκεται και το δικό σου παιδί, τότε τι θα πρέπει να κάμεις εσύ ρε Ελληνάκο, στον "μάγκα της νύχτας", που έρχεται να σου πλασάρει αλληλεγγύες κι αγάπες, με τον οπλισμένο Μογγόλο απέναντι;

Ή μήπως είναι τυχαίο ότι όλη αυτή η τουρκολαγνική προπαγάνδα οργανώνεται τώρα, που οι πρώην κατακτητές μας, είναι έτοιμοι να ξανα-βάνουν φωτιά στο φυτίλι, απειλώντας να μας ξανα-κάμουν βιλαέτι τους.
 
Α, ρε Ελληνάκο...
Τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς δεν σου δίδαξαν τίποτα για τη φυλετική και πολιτισμική βαρβαρότητα του τουρκομογγόλου.
Κι ενώ κάποια από τα παιδιά σου [όχι όμως όλα] ξαγρυπνούν στις τορπιλάκατες του Αιγαίου, εσύ μου θρονιάζεσαι στην πολυθρόνα και μου ακούς τα τουρκονταχντιρινταχτα, από κάτι φτηνούς εργολάβους της μαζικής κουλτούρας.               
Ντροπή, μωρέ!
 
Ντροπή για την ιστορία μας, για τη συλλογική μνήμη μας, για τους ωραίους νεκρούς μας - αλλά προπαντός για το μέλλον της Ελλάδας, που το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας [όπως λέγουν και στην κάτω Μογγολία...]
 


 http://attikanea.blogspot.gr/2017/03/blog-post_894.html

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου