Σάββατο, Μαρτίου 04, 2017

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ : 1821-2021 το άλμα της ΕΛΛΑΔΟΣ στο κέντρο της Καθ ημάς Ανατολής;

BY 242424V 
Σε μελέτη του ΣΕΒ : Οι Έλληνες έχουν σπίτι και αυτοκίνητο αλλά δεν έχουν μετρητά.
Λέτε για αυτό να προσκαλούμε την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ γιατί στεγνώσαμε;
«WSJ: Ασυνήθιστο για ανεπτυγμένη χώρα το αίτημα της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Η Παγκόσμια Τράπεζα συνήθως προσφέρει οικονομική βοήθεια μόνο στις αναπτυσσόμενες χώρες

Η Ελλάδα, που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές της, ζητεί δάνειο 3 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, γράφει η Wall Street Journal.
Η κίνηση αυτή είναι ασυνήθιστη εκ μέρους μίας αναπτυγμένης χώρας, επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα. .bankingnews.gr/ 03/03/2017 – 20:04
Λάθος καταλάβατε γιατί εμείς έχουμε Οράματα.
Το ένα ΟΡΑΜΑ μας βλέπει Δύση και ΕΕ μαζί και ξερό ψωμί
«Ένα ενδιαφέρον ερώτημα που έθεσε ο ιστορικός Νιλ Φέργκιουσον στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, προκάλεσε εξίσου ενδιαφέρουσα απάντηση από τον πρόεδρο της ΝΔ.
Ο καθηγητής Φέργκιουσον ρώτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Γιατί επιμένετε να παραμένετε στην Ευρώπη, ενώ είναι τόσο επώδυνο;».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Το μέλλον μας είναι στην Ευρώπη, δεν υπάρχει εναλλακτική οδός» για να συμπληρώσει: «Και, εν τέλει, ανεξάρτητα από το νόμισμα, θα πρέπει να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική οικονομία με ανοιχτές αγορές και λειτουργικό δημόσιο τομέα».
«Χαρακτήρισε ορόσημο το 2021 γιατί «είναι η επέτειος της ελληνικής επανάστασης» και υπογράμμισε ότι θα ήθελε να δει την Ελλάδα «να πραγματοποιεί ένα άλμα στο κέντρο της Ευρώπης». iefimerida.gr/ 3 Μαρτίου 2017
Και το άλλο ΟΡΑΜΑ μας βλέπει στην γεωπολιτική καρδιά της καθ ημάς Ανατολής δηλ. στον ιστορικό-πολιτισμικό φυσικό μας χώρο , την Κωνσταντινούπολη που σημειολογικά είναι και το ενεργειακό σταυροδρόμι του πλανήτη.
Το πρώτο ΟΡΑΜΑ το φάγαμε στην μούρη παιδιόθεν και έκαψε τα όνειρα πολλών γενεών της μεταπολίτευσης , εκτός εξαιρέσεων που τους καλοβόλεψε.
Το δεύτερο ΟΡΑΜΑ είναι το θεραπευτικό άγγιγμα του Ουρανού στην δύσμοιρη και αδικημένη από πολλούς Ελλάδα. ΚΑΙ φυσικά δεν είναι ΘΑ-ΘΑ πολιτικού λόγου αλλά ΕΥΧΗ και ΥΠΟΣΧΕΣΗ από αψευδή χείλη ΑΓΙΩΝ μας.
« Μου είχε κάνει εντύπωση το γεγονός ότι μιλούσε τότε πολύ για την Κωνσταντινούπολη , για την επιστροφή της στους Έλληνες . Θεωρούσε ότι αυτό δεν θα αργούσε να γίνει . Εγώ εντυπωσιάστηκα . Του λέω : ¨Γέροντα , πως μπορεί να γίνει αυτό ; Μου φαίνεται αδύνατο η Πόλη να ξαναγίνει ελληνική ¨ . Και απαντά ο Γέροντας : ¨Παιδιά , ο Θεός είναι παντοδύναμος , λιγάκι να γυρίσει την βίδα του μυαλού των ισχυρών της γης , λιγάκι , όχι πολύ, μια στροφή με το κατσαβίδι Του, όλα μπορούν να γίνουν . Δεν είναι τίποτα αδύνατο για τον Θεό ¨.Εννοούσε ότι την Πόλη θα την πάρουμε με τον πόλεμο . θα μας την δώσουν . θα μας την παραχωρήσουν.» ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΣ Ι.Μ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 , Β΄Έκδοση, Σελ : 212
«Την δεύτερη φορά τον συνάντησα στο Μοναστήρι στη Σουρωτή , όπου πήγα να τον δω .
Συζητήσαμε για εθνικά θέματα.
Του είπα : ¨Πάτερ Παΐσιε , έχω την γνώμη ότι η Ελλάς θ΄αποκτήσει πάλι ότι απώλεσε : Βόρειο Ήπειρο , Μακεδονία των Σκοπίων , Ανατολική Ρωμυλία , Κωνσταντινούπολη , Μικρά Ασία ¨ .
Έτσι όπως ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι , μου λέει :
¨Έλα ,παιδί μου, να σε φιλήσω¨ .
Σκύβω , με φιλάει και τον φιλάω κι εγώ στο μάγουλο.
Μετά μου λέει : ¨Δεν ήθελα τίποτα άλλο . Να με κρατούσε ο Θεός ακόμα λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη.
Θα μεγαλώσει , αλλά μην περιμένεις πόλεμο. Θα μεγαλώσει χωρίς να ματώση Ελληνικό ρουθούνι !» ΜΑΡΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1, Σελ 287
«-Γέροντα τι θα γίνει μετά από αυτό ; Οι Τούρκοι τι θα γίνουν ;
-Αυτοί θα καταστραφούν . Πραγματικά θα σβήσουν από τον χάρτη , διότι είναι ένα έθνος , το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Θα σβήσουν ως έθνος και η έκταση ολόκληρης της Τουρκίας θα είναι μια αχανής έρημος , στην οποία , για να συναντήσει κανείς άνθρωπο , θα πρέπει να περπατάει εφτά ώρες!
ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ : 1821-2021 το άλμα της ΕΛΛΑΔΟΣ στο κέντρο της Καθ ημάς Ανατολής
«Γνωρίζω και μου το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Γέροντας , πως κάποιος αξιωματικός που βρέθηκε στο Άγιο Όρος , πήρε την ευλογία του σε ανύποπτο χρόνο, να είναι ο σημαιοφόρος των Ελληνικών στρατευμάτων κατά την είσοδο τους στην Κωνσταντινούπολη .» ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ -ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1, Σελ 286
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ στις μέρες μας ότι στραβό λέμε και ότι παράξενο κάνουμε το ανέχεται και εμείς συνεχίζουμε να αμαρτάνουμε καθ υπερβολή.
Τι έρχεται ;
«Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα: Ανησυχώ για ατύχημα στο Αιγαίο!
Την ανησυχία του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ένταση στο Αιγαίο εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.» iefimerida.gr/
Έρχεται το ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ δια μέσου των ανθρώπων.
Με πίστη και ελπίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου