Κυριακή, Ιανουαρίου 29, 2017

20 χρόνια φυλάκιση στον ηγούμενο της Μ. Εσφιγμένου Μεθόδιο!

20 χρόνια φυλάκιση στον ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιο !

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης κάθησαν συνολικά 11 άτομα αντιμετωπίζοντας κακουργηματικές κατηγορίες, από τους οποίους οι 8 είναι μοναχοί, για την υπόθεσης με την ρίψη μολότωφ στις Καρυές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο καταδίκασε σήμερα τον ''Ηγούμενο'' της παλαιάς Αδελφότητας της Ι.Μ. Εσφιγμένου Μεθόδιο (Παπαλαμπρακόπουλο) με εικοσαετή ποινή φυλάκισης που είναι άμεσα εκτελεστή.

Επίσης ο κύριος δράστης της επίθεσης Μοναχός Αντύπας, καταδικάστηκε και αυτός με εικοσαετή ποινή φυλάκισης, που είναι άμεσα εκτελεστή.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι οι υπόλοιποι έξι, έλαβαν ποινή φυλάκισης σε 10 έτη και 4 μήνες, η οποία δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι ανεστάλη μέχρι την επανεκδίκαση στο Εφετείο.

Ανάστατη είναι η ελληνική κοινή γνώμη και ιδιαίτερα ο κλήρος με την 20χρονη κάθειρξη στον ηγούμενο της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφισγμένου, Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο.
Ωστόσο, καθησυχαστικός και ήρεμος  είναι o γέροντας Μεθόδιος . Aυτή την ώρα  είναι στο κέλλι του στη Μονή του και δέχεται πλειάδα τηλεφωνημάτων συμπαράστασης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Αγιορείτης …κατάδικος είπε λακωνικά «Έχει ο Θεός, δεν ανησυχώ για το μέλλον»

Υπενθυμίζουμε ότι το Δικαστήριο έκρινε, κατά πλειοψηφία, ένοχο τον ηγούμενο Μεθόδιο ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε ως φυσικός αυτουργός για έκρηξη, πρόκληση εμπρησμού κ.ά.

20 χρόνια φυλάκιση στον ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιο !

20 χρόνια φυλάκιση στον ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιο!
20 χρόνια φυλάκιση και στον μοναχό π.Αντύπα !
10 έτη και 4 μήνες σε άλλους 6 μοναχούς!

«Εἰ ὁ κόσμος ὑμᾶς μισεῖ, γινώσκετε ὅτι ἐμὲ πρῶτον ὑμῶν μεμίσηκεν.»

Μτφ «Ἄν σᾶς μισεῖ ὁ κόσμος πού βρίσκεται μακριά ἀπό τόν Θεό,

μήν ξεχνᾶτε ποτέ ὅτι πρίν ἀπό σᾶς ἐμένα πρῶ­τα ἔχει μισήσει.»

Οι δικαστές που εξέδωσαν αυτές τις ποινές, ας τύχουν της ΝΕΜΕΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...
Ο... "καθοδηγητής τους" και οι διώκτες τους, της ανελέητης ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!
Και οι γέροντες υπερασπιστές της Ορθοδοξίας, την ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.




Σταθήκαμε κι εμείς τις τελευταίες ημέρες στο πλευρό των πατέρων της Γνήσιας Ι.Μ Εσφιγμένου κατά την διάρκεια της δίκης όπου κατηγορούνται (από την νέα ψευδο-αδερφότητα) για την αντίσταση που προέβαλαν στις 29/7/2013, όταν μεγάλη ομάδα ατόμων μαζί με δικαστικό επιμελητή, προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα από το κονάκι -αντιπροσωπείο τους στις Καρυές Αγίου Όρους.


Μέλη του Ιερού Λόχου 2012 δίπλα στους δικαζόμενους 
αγιορείτες πατέρες, έξω από τη δικαστική αίθουσα.


Kατά την δήλωση των ιδίων των ψευδο-Εσφιγμενιτών, στο δικαστήριο, αιτία της διαμάχης είναι: "εμείς χάσαμε 1.400.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ που είχε εγκριθεί για το συγκεκριμένο κονάκι".

Όταν οι μοναχοί της γνήσιας Ι. Μ Εσφιγμένου παλεύουν χωρίς φάρμακα, χωρίς ρεύμα, χωρίς τροφές, αποκλεισμένοι και παρόλ' αυτά ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟΙ για θέματα Ορθοδόξου πίστεως, αυτοί, κόπτονται για τα ευρώ!!!!! Καταλαβαίνουμε λοιπόν ποιοί αγωνίζονται και γιατί...

την ώρα που κάποιοι "μοναχοί" μετράνε τα "εκατομμύρια ευρώ που έχασαν από τα ΕΣΠΑ",..., κάποιοι άλλοι, δικάζονται ως κατηγορούμενοι και κάνουν κομποσχοίνι για τους διώκτες τους.

Όσοι παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στην εκκλησία μας, δεν δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε ότι εντάσσεται στα πλαίσια εγκαθίδρυσης της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού στο Άγιο Όρος.

Οι φωνές που αντιστέκονται στο ηλεκτρονικό φακέλωμα, στην Κάρτα του Πολίτη, στον Οικουμενισμό, πρέπει να πάψουν.


Η ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΑ εξοντωτική ποινή φυλάκισης των 20 ετών (!) στον γέροντα της Εσφιγμένου π.Μεθόδιο και στον μοναχό π.Αντύπα (με πρόσχημα την αντίδραση των μοναχών στην προσπάθεια εισβολής στο κονάκι τους στις Καρυές), εκτιμούμε ότι αποσκοπεί στο να μην τολμήσει να βγει ξανά εκτός Αγίου Όρους ο γέροντας Μεθόδιος για ομιλία αφού θα κινδυνεύει να συλληφθεί και να βρεθεί στην φυλακή.

Πάντοτε ο γνήσιος ορθόδοξος χριστιανός θα υφίσταται διωγμό.

Όπως πληροφορηθήκαμε (Παρασκευή 27/1/2017, αργά το απόγευμα που ανακοινώθηκαν οι ποινές), οι 3 λαϊκοί που βρισκόταν μέσα στο κονάκι -κατά την προσπάθεια της εισβολής των αστυνομικών- αθωώθηκαν, ενώ οι 6 μοναχοί που καταδικάστηκαν με την ελαφρότερη ποινή -λιγότερο από 2 έτη ο καθένας τους- άσκησαν έφεση.

Οι ποινές προς τον ηγούμενο Μεθόδιο και προς τον π.Αντύπα -αν καταλάβαμε καλά- είναι ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΕΣ (!), ακόμη κι αν ασκήσουν έφεση!

Δεσμευόμαστε ότι:
θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους πατέρες της γνήσιας Ι.Μ Εσφιγμένου αλλά και ΟΠΟΙΟ μοναχό ή λαϊκό υπερασπίζεται την αλήθεια ενάντια στην Παναίρεση του Οικουμενισμού.

ΚΑΤΩ τα χέρια
από το τελευταίο ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!


Ενώνουμε την φωνή μας 
με τους αληθινούς Αγιορείτες πατέρες και 
βροντοφωνάζουμε κι εμείς: 
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ!


Έστι δίκης οφθαλμός, ός τα πανθ' ορά 
(Υπάρχει οφθαλμός της θείας Δικαιοσύνης, 
ο οποίος παρακολουθεί τα πάντα) 
Αισχύλος


Πηγές:
attikanea.blogspot.gr
www.romfea.gr ΚΑΙ vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου