Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2016

Είμαστε αυτό που επιλέγουμε


Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έρχονται στη ζωή μας για να φύγουν. Και άλλοι για να μείνουν. Πολύ κλισέ αυτό που γράφω αλλά είναι η αλήθεια. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε εμείς και αν το σκεφτείτε είναι αλήθεια, είναι ότι εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε εάν θα τους αφήσουμε να μείνουν ή να φύγουν. Αυτή είναι και η μαγεία της ανθρώπινης φύσης.

Το δικαίωμα της επιλογής

Μετά από πάρα πολύ καιρό ανακάλυψα ότι είμαστε τελικά οι επιλογές μας. Εμείς αποφασίζουμε και εμείς παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Αν το αντιληφθείτε είναι το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο. Πόσο σημαντικό είναι να ορίζουμε εμείς τη ζωή, την ψυχή και την καρδιά μας; Πόσο λυτρωτικά νιώθουμε όταν βγάζουμε από πάνω μας ό,τι μας έφθειρε τόσο καιρό. Δεν είπα ότι είναι εύκολο. Είπα απλώς ότι τις περισσότερες φορές αξίζει. Αυτό το καταλαβαίνουμε σε βάθος χρόνου όμως.

Όταν ηρεμούμε και καθόμαστε με τον εαυτό μας. Του μιλάμε, αρχίζουμε να τον σεβόμαστε λίγο περισσότερο, τον αγαπάμε παραπάνω και φροντίζουμε να τον «ποτίζουμε» καθημερινά μόνο με αγάπη και ανθρώπους που μας κάνουν καλό. Είμαστε ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων που κάνουμε παρέα. Γι αυτό ας φροντίσουμε να κάνουμε παρέα με τους καλύτερους!

Να επιλέγουμε ανθρώπους, είτε φίλους είτε συντρόφους οι οποίοι θα μας απελευθερώσουν τον καλύτερο εαυτό μας και θα μας δίνουν καθημερινά δύναμη να επιβιώνουμε σε αυτόν τον κόσμο που έχει καταντήσει με ψεύτικες φιγούρες και ασχολίες πραγμάτων που λίγη σημασία έχουν. Ας επικεντρωθούμε σε στόχους οι οποίοι θα μας εξελίξουν και θα μας κάνουν να πετύχουμε πράγματα που πολλές φορές πιθανόν να είχαμε στο μυαλό μας αλλά πάντα αναβάλαμε για διάφορους λόγους.

Ας επικεντρωθούμε στο να αλλάξουμε τον τρόπο που πιθανόν εργαζόμασταν και ας βάλουμε κάτι διαφορετικό στην καθημερινότητά μας για να δούμε σιγά σιγά μια μικρή διαφορά. Ας επικεντρωθούμε στους ανθρώπους που μας γουστάρουν και μας θέλουν γι αυτό που είμαστε γιατί μας δέχονται έτσι απλά. Ας επικεντρωθούμε στο να μην δίνουμε σημασία σε πράγματα που δεν αξίζουν και μόνο άγχος μας προκαλούν. Τέλος ας επικεντρωθούμε στο να μην πληγώνουμε ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά μας ήθελαν στη ζωή τους και τους απορρίψαμε επειδή άλλες καταστάσεις μας έκαναν να μην είμαστε «εμείς».

Ας επικεντρωθούμε στο να είμαστε ΕΜΕΙΣ. Αυτό είναι το πιο μαγικό απ’ όλα…

Μυρτώ Πανάγου, Σύμβουλος Επικοινωνίας

inspireyourlife.gr



Το διαβάσαμε από το: Είμαστε αυτό που επιλέγουμε http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/10/blog-post_7755.html#ixzz4NSmpqcv2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου