Τετάρτη, Δεκεμβρίου 16, 2015

Εκδήλωση με θέμα: Ο Κόντογλου και η Ευρώπη


Εκδήλωση με θέμα: Ο Κόντογλου και η Ευρώπη 

Η Εφημερίδα Χριστιανική​ Σήμερα στις 6:30 μ.μ. Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 στην Αίθουσα ΠΕΦΙΠ (Ακαδημίας 78Δ Γ' όροφος) με την ευκαιρία των 50 χρόνων από την εκδημία του συγγραφέα της «Πονεμένης Ρωμιοσύνης» και του «Αϊβαλί, πατρίδα μου» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ο Κόντογλου και η Ευρώπη».

Ομιλητές: Σωτήρης Γουνελάς, ποιητής & συγγραφέας, Κώστας Γάλλος, εκπαιδευτικός & συγγραφέας. Ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας θα προβάλλει διαφάνειες με έργα του. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Κίνημα Χριστιανικής Δημοκρατίας​ - Πρόεδρος ΖΕΡΒΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Αντιπρόεδρος Γιώργος Παναγιωτίδης (George Philalethe)

«Η Δύση καταγίνεται με τις επιστήμες, κι οι μηχανές που φτιάνει, θαμπώνουνε τους λαούς σαν κάποια μαγικά πράγματα. Κοντά στη λάμψη που έχουνε οι μηχανές, είναι και το κέρδος που βγαίνει από το κάθε πράγμα που γίνεται στην Ευρώπη, κι έτσι, ο άνθρωπος που δεν έχει πνευματική ανεξαρτησία, υποδουλώνεται σαν υπνωτισμένος Η Ευρώπη πήρε με το μέρος της όλον τον κόσμο, και περισσότερο εμάς τους Έλληνες, που φαίνεται πως είχαμε κι ανέκαθεν την αρρώστεια της ξενομανίας, όπως φαίνεται από τούτα τα λόγια που έχει γράψει ο Παυσανίας ο Περιηγητής: «Έλληνες αεί εν θαύματι τιθέασι τ' αλλότρια ή τα οικεία», δηλαδή: «Οι Έλληνες πάντα νομίζουν πως είναι πιο θαυμαστά τα ξένα πράγματα, παρά τα δικά τους».» Φώτης Κόντογλου (1895-1965) Λογοτέχνης και ζωγράφος.

Νέος πρόεδρος της «Κίνημα Χριστιανικής Δημοκρατίας» από το 2015 ο ΖΕΡΒΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, δικηγόρος, 55 ετών, και μέλος της ΧΔ από τα μαθητικά του χρόνια (1976) στην ΕΧΟΜ, μετά στην ΕΧΟΝ και ΧΣΚ, και στη συνέχεια στην Κ.Ε. και στο Π.Γ. της ΧΔ.

Νέος αντιπρόεδρος της ΧΔ είναι ο Γιώργος Παναγιωτίδης, γνωστός από τη Χ ως George Philalethe, 32 ετών, από τα νέα μέλη της ΧΔ, με βαθειά γνώση και εμπειρία στη χριστιανοσοσιαλιστική σκέψη και μεγάλη δραστηριότητα στο διαδίκτυο για την προώθηση του χριστιανοκοινωνικού προβληματισμού.

ΕΡΩΤΑΣ - ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Χριστιανική Δημοκρατία http://www.xristianiki.gr/
Σοφία Ντρέκου / αέναη επΑνάσταση


Δείτε αν επιθυμείτε...
Ο Κόντογλου και η Ευρώπη: Ξενομανίας το ανάγνωσμα. Γίναμε δυτικολάτρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου