Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015

Ο Χωρισμός Κράτους και Εκκλησίας, θα ζημιώσει την Ελληνική Κοινωνία !


Ο Χωρισμός Κράτους και Εκκλησίας, 
θα ζημιώσει την Ελληνική Κοινωνία !
του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης
 π. Σωφρόνιου Γκουτζίνη

Αποκλειστική δήλωση βόμβα του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης π. Σωφρόνιου Γκουτζίνη στην «Α». Δηλώνει ξεκάθαρα με αφορμή το δημοψήφισμα που ζητεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμος ότι, «ο Χωρισμός κράτους και Εκκλησίας θα ζημιώσει την Ελληνική Κοινωνία»!

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ» στη στήλη «Ξανθιώτικα Παρασκήνια» το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στην οποία σχολιάζαμε τα παρακάτω:

«Ο λόγος στον λαό… Τη θέση του για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, προκειμένου να αποφασίσουν αδιαμεσολάβητα οι Έλληνες πολίτες για τον χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, επανέλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, στο πλαίσιο επίσκεψης την οποία πραγματοποιεί στο Βερολίνο, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα, επαναλαμβάνοντας θέση την οποία έχει διατυπώσει και στο παρελθόν, για δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός το μέλλον της σχέσης Κράτους - Εκκλησίας.

Στην ίδια επίσκεψη μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στάθηκε και στην εξαιρετική σχέση την οποία έχει οικοδομήσει με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

-Με αποτέλεσμα κάποιοι να τον χαρακτηρίζουν....ΣΥΡΙΖΑίο!
- Βέβαια για το θέμα του δημοψηφίσματος, καλό θα ήταν να έχουμε και την άποψη των δύο Μητροπολιτών Ξάνθης και Ροδόπης.
Καθώς μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ούτε ο Μεγάλος, ούτε όμως και ο Μικρός Παντελεήμων έχουν τοποθετηθεί
-Σεβασμιώτατοι, συμφωνείτε ή όχι με το δημοψήφισμα;


Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ «ΒΟΜΒΑ» 
ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΥ 
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 

Με αφορμή λοιπόν το δημοσίευμα της εφημερίδας «Α» στο φύλλο 7754 του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου στη στήλη «Ξανθιώτικα Παρασκήνια» που αφορούσε την επαναλαμβανόμενη θέση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης επικοινώνησε μαζί μας χθες Τρίτη 1η Δεκεμβρίου θέλοντας να καταθέσει την δική του προσωπική άποψη του επί του θέματος και με την καθαρή γλώσσα που χρησιμοποιεί τόσο στα κηρύγματα όσο και στο λόγο του, τόνισε ότι «ο χωρισμός Κράτους και Εκκλησίας» θα είναι σε βάρος της Ελληνικής Κοινωνίας.

Δημοσιεύουμε αυτούσια την δήλωση του π.Σωφρόνιου:

«Αν θα γίνει και πως θα γίνει δημοψήφισμα είναι θέμα της Κυβέρνησης. Είναι θεμιτή η πρόταση του Αρχιεπισκόπου, την οποία φρονώ ότι θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση σοβαρά υπόψιν της. Κατά τη γνώμη μου και σήμερα υπάρχει διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας, διότι έχουν θεσπιστεί Νόμοι που ανταποκρίνονται σε αιτήματα που αφορούν προσωπικές επιλογές όπως ο πολιτικός γάμος, η πολιτική κηδεία και το σύμφωνο συμβίωσης. Έχω την αίσθηση ότι ο χωρισμός Κράτους & Εκκλησίας θα ζημιώσει την Ελληνική Κοινωνία. Θα ήθελα κλείνοντας να πω ότι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να βρούμε εκείνα που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν»!

Ρένα Τσώλου Καραγιάννη
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου