Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21, 2015

Φοβηθήκαμε...


— Φοβηθήκαμε μη χάσουμε μεροκάματα από τις απεργίες και χάσαμε τις δουλειές μας,
— Φοβηθήκαμε τους μετανάστες και γίνανε μετανάστες τα παιδιά μας,
— Φοβηθήκαμε μη και χρεοκοπήσουν οι τράπεζες κι αυτές μας παίρνουν τώρα τα σπίτια,
— Φοβηθήκαμε μη χάσουμε τις καταθέσεις μας και μείναμε ταπί,
— Φοβηθήκαμε μη χάσουμε τις επιδοτήσεις και μας παίρνουν τα χωράφια,
— Φοβηθήκαμε μη χάσουμε τις συντάξεις και δεν έχουμε να πάρουμε ούτε για τα φάρμακά μας,…
— Φοβηθήκαμε το δελτίο στα καύσιμα και μείναμε χωρίς θέρμανση και παραδώσαμε μαζικά τις πινακίδες των αυτοκινήτων,
— Φοβηθήκαμε τη φτώχεια και την εξαθλίωση και κόσμος τρέφεται από τα συσσίτια και τα σκουπίδια,
— Φοβηθήκαμε μη καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και μέσω του PSI φάγανε όλα τα αποθεματικά τους
— Φοβηθήκαμε μη τυχόν και επηρεαστεί η αγορά από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και γεμίσαμε λουκέτα σε όλη την Ελλάδα
— Φοβηθήκαμε να τα βάλουμε με την κυβέρνηση και μισήσαμε τον δημόσιο υπάλληλο,τον άστεγο, τον ζητιάνο,
— Φοβηθήκαμε να διεκδικήσουμε από τον εργοδότη μας και ενοχλούμαστε από όποιον τολμά να αντιστέκεται ακόμη,
— Φοβηθήκαμε την προπαγάνδα
— Φοβηθήκαμε τη ζωή μας χωρίς ευρώ κι ευρώ στην τσέπη μας δεν έχουμε!
— Φοβηθήκαμε μήπως πεθάνουμε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυξήθηκε για πρώτη φορά η βρεφική και παιδική θνησιμότητα, ενώ μειώθηκε το προσδόκιμο επιβίωσης!
— Φοβηθήκαμε να ονειρευτούμε τη ζωή μας καλύτερη κι έγινε η πραγματικότητά μας εφιάλτης...

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος21/9/15

    Είναι μεγάλες αλήθειες όλα αυτά που γράφονται και Αλήθειες με κεφαλαίο Α. Όλα αυτά συμβαίνουν και είναι μια πραγματικότητα στην Ελληνική κοινωνία. Η λέξη Φοβηθήκαμε είναι μια πραγματικότητα εσωτερική που γεννιέται από τους εξωτερικούς παράγοντες σε συνδυασμό με το είναι του καθενός, τον τρόπο σκέψης, το βίωμα μιας ζωής. Φοβηθήκαμε και κυρίως Φοβόμαστε. Δεν ξέρω ο γράφων αν ανήκει στους λίγους που δεν φοβήθηκαν, και ίσως με τον τρόπο του έχει αντιδράσει σ' αυτό που συμβαίνει σήμερα στην κοινωνία. Ένα πράγμα που ξέρω καλά είναι ότι σκύψαμε το κεφάλι στον πόλεμο που μας επιβλήθηκε από τους εγχώριους και ξένους (μνημόνια, λιτοτητα, φόροι, κ.λ.π.). Ας ψάξουμε ο καθένας μας να βρει γιατί φοβήθηκε ή για ποιο λόγο στέκεται περημένοντας ότι άλλο θα μας συμβεί. Ας αναλύσουμε τον εαυτό μας γιατί δεν αντιδρούμε και όταν λέω αντίδραση δεν εννοώ απαραίτητα την επανάσταση ή τον θόρυβο, την φασαρία, κ.λ.π. εννοώ την εσωτερική πρώτα από όλα αντίδραση σε ότι έχουμε υποκύψει δεκαετίες τώρα ιδιαίτερα από την λεγόμενη μεταπολίτευση και μετά. Δεν αντιδράσαμε σε τόσους νόμους που ψηφίστηκαν γιατί απλά δεν μας ακουμπούσαν οι συνέπειες αυτών των νόμων π.χ. από το απλό μονοτονικό, την απαγόρευση των εικόνων στα δημόσια κτήρια, τον νόμο των εκτρώσεων, και χίλιους άλλους νόμους που είναι ενάντιοι με ότι όμορφο γεννιές γεννιών έζησαν σ' αυτό τον τόπο οι πατεράδες μας, οι παππούδες μας και όλοι όσοι έζησαν πριν από μας. Αντιδράσαμε όταν μας κόπηκε ο μισθός ενώ στην γεννιά την προηγούμενη ζούσαν με λιγότερο μισθό από ότι εμείς, στην προηγούμενη γεννιά δεν υπήρχε πέρα από το καθημερινό φαγητό τίποτα το έτοιμο που να το παραγγέλνεις και να το καταναλώνεις καθισμένος στον καναπέ σου.... δεν υπήρχαν τα όσα μας έδωσε η ένταξη μας στην Ε.Ε. και στον κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Υπήρχε όμως ο πλούτος την καρδιάς τον οποίο δεν έχουμε σήμερα. Το μόνο που μας έμεινε ακόμα είναι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....... Τ Ο Ν Ε Μ Φ Υ Λ Ι Ο. Ίσως εδώ να είναι ακόμη ωφέλιμη η υπομονή για όσους κάνουν υπομονή ρίχνοντας το βλέμμα τους Στον Θεό και όχι υποταγή στο σύστημα. Ο Φόβος να γίνει προσευχή, η προσευχή να είναι θερμή για να δώσει Το Έλεος Του, και Το Έλεος Του να μας γεμίσει με την Θεία Χάρη για να συνεχίσουμε έως θανάτου την πορεία προς τα Άνω. Συγνώμη που σας κούρασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή