Τρίτη, Μαΐου 19, 2015

Το θεατρο του παραλόγου

Ένας Ιερέας (στην Κομοτηνή) μοίρασε στυλό σε νέους που έγραφαν «ο Θεός μαζί σου». Νέους, υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων, προφανώς μετά το τέλος Ακολουθίας που έγινε για προσευχή και στήριξή τους.
Αυτό λοιπόν το στιγμιότυπο, το βρήκαν «σκανδαλιστικό» και...οπισθοδρομικό, ποιοι άραγε;;; Εκείνοι που πριν από λίγες μέρες εκθείαζαν τα «φεστιβάλ κάνναβης», δηλαδή τη σύναξη μερικών πρεζάκηδων στο Σύνταγμα που διαφήμιζαν την εξάρτησή τους από τα ναρκωτικά ως φυσιολογική. Εκείνοι που θέλουν να κάνουν τους νέους τελειωμένους χασισκλήδες, ενοχλούνται επειδή ένας Ορθόδοξος Ιερέας τους μοίρασε στυλό. Αναμφίβολα, το να προσπαθούμε να βρούμε ίχνος λογικής σε αυτές τις αντιδράσεις, είναι παράλογο. Η αλήθεια βέβαια είναι πως δεν αντέχουν να βλέπουν τους νέους να πλημμυρίζουν τις Εκκλησίες, παραμονές Εξετάσεων, για να προσευχηθούν και να πάρουν δύναμη ενόψει της δοκιμασίας τους.
Ενοχλούνται, διότι εδώ και πολλά χρόνια η Ορθόδοξη Εκκλησία τελεί Αγρυπνίες, Θείες Λειτουργίες και άλλες Ακολουθίες ειδικά προς Ενίσχυση και Φωτισμό των υποψηφίων στις εξετάσεις. Κάτι τέτοιο, οι «άθεοι» (ισλαμολάγνοι). Θέλουν τους νέους ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, για να τους χειραγωγούν χωρίς καμία δυσκολία.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία, όμως, όσο και να λυσσάνε μερικοί και όσο να υπάρχουν άνθρωποι που την έχουν προδώσει, ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για το καλό. Μαζί με Αυτήν και οι δικές μας Ευχές συνοδεύουν τους υποψηφίους των Πανελληνίων και τους νέους γενικότερα. Kαλή επιτυχία!

(της Ευριδικης Κρεζιας ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου