Κυριακή, Αυγούστου 25, 2013

Dirk Müller για την τεχνητή κρίση στην Ελλάδα (vid)

Dirk Müller: «Η Ελλάδα έχει απίστευτα μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου και θα μπορούσε να τα αξιοποιήσει για να αποφύγει εύκολα το οικονομικό χάος. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει φυσική οικονομική κρίση, αλλά τεχνητή. Πρόκειται για μια στοχευμένη αποσταθεροποίηση της Ελλάδας από το 2008. Η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ευρώπης.

 Όλη η ανατολική Μεσόγειο αποτελεί έναν νέο περσικό κόλπο. Τα αποθέματα είναι τόσο μεγάλα που μπορούν να εξασφαλίσουν τις ενεργειακές ανάγκες ολόκληρης της ευρωπαικής ένωσης για δεκαετίες. Η πρώην υπουργός εξωτερικών Μπακογιάννη μου επιβεβαίωσε ότι μόνο τα αποθέματα φυσικού αερίου αντιστοιχούν στα μεγέθη που διαθέτει η Λιβύη. Αμερικανικές εταιρείες προσπαθούν επίμονα να πάρουν να δικαιώματα εξόρυξης, ήδη σχεδιάστηκε η λειτουργία αγωγού για την σύνδεση της μεσογείου στην Ευρώπη και εμείς δεν βρισκόμαστε εντός παιχνιδιού.

 -Πoιοι δεν θέλουν να αξιοποιηθούν αυτά τα αποθέματα;

 Υπάρχει  έντονος ανταγωνισμός μεταξύ Η.Π.Α και Ρωσίας για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων αυτών. Η διαμάχη αυτή δεν έχει λήξει και είμαι περίεργος πως θα καταλήξει... Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Καραμανλής ανέπτυξε στενές σχέσεις με τον ρωσικό παράγοντα, πράγμα που δεν χαροποίησε τους Αμερικανούς. Το 2008 - 2009 υπήρξαν δράσεις των μυστικών υπηρεσιών. 

Το θέμα είναι τόσο θερμό που η εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε διώξεις για τις πράξεις της εσχάτης προδοσίας, απόπειρα δολοφονίας και διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος, όπως και αποστέρηση του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας Αν θέλουμε να αντιληφθούμε τι συνέβηκε στην Ευρώπη, θα πρέπει να μελετήσουμε περισσότερο όλα αυτά τα γεγονότα που διαδραματιστηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου