Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2013

Ενοχλημένοι οι Αγιορείτες από τον Γιάννη Μπουτάρη

Του Γιώργου Θεοχάρη.
 Τη δυσαρέσκεια τους εξέφρασαν οι Αγιορείτες πατέρες όταν αντίκρυσαν στις Καρυές και στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και πρόεδρο της ''Αγιορειτικής Εστίας'' κ. Γιάννη Μπουτάρη. Μάλιστα οι μοναχοί της διοίκησεως του Αγίου Όρους μετά το τέλος της τελετής της εγκαθίδρυσης της νέας επιστασίας αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Ενώ όταν όλοι οι επίσημοι, μαζί και ο περιφεριάρχης κ. Τζιτζικώστας κατευθύνθηκαν στην Ιερά Κοινότητα οι άνθρωποι του κ. Μπουτάρη πήραν το μήνυμα από τους Αγιορείτες πατέρες να μην ανέβει πάνω μαζί τους δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα να ασφαλείς πληροφορίες.



  Το κλίμα για τον Γιάννη Μπουτάρη στο Αγιο Ορος είναι ιδιαίτερα βαρύ, είπε στο ''Αγιορείτικο Βήμα''μοναχός της Αθωνικής Πολιτείας. Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Μπουτάρης βρέθηκε στο Αγιο Ορος χωρίς να έχει λάβει πρόσκληση από την Ιερά Κοινότητα.


ΠΗΓΗ
πηγή

3 σχόλια:

  1. Μήπως θα έπρεπε τελικά να τον δεχθούν? Είναι αυτό που είναι. Εξαρτημένος, σαλεμένος, δαιμονισμένος, μηδενιστής, αποπροσανατολισμένος.... Διαλέξτε ένα οποιοδήποτε επίθετο ή όλα μαζί. Σε καμμία περίπτωση δεν αναιρούνται οι αθλιότητες που διαπράττει ούτε και η συνεισφορά του στην πνευματική εξαθλίωση αλλά το Άγιον Όρος είναι το περιβόλι της Παναγίας. Και όλοι εκεί είναι φιλοξενούμενοι. Όμως προσπαθούν με μετάνοια, με επικοινωνία με τον Θεό, τηρούν ένα κανόνα... Μήπως λέω και πάλι, μήπως ένας πεφωτισμένος γέροντας θα μπορούσε να του δώσει μία αχτίδα φωτός στο σκοτάδι που βρίσκεται? Μία τελευταία έστω ευκαιρία να αντιληφθεί την ανθρώπινη ματαιότητα? Μπορεί να κάνω λάθος, μπορεί η οπτική γωνία που το αντιλαμβάνομαι να είναι εκτός των ανεκτών γεωμετρικών μοιρών αλλά ερωτώ μέσα από την δική μου αθλιότητα όπως εγώ την έχω καταγράψει και παραδώσει στον Κύριο μαζί με την θλίψη μου και την μετάνοιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΥΣΚΟΛΑ LITTLE ΕΧΕΙ ΠΟΤΙΣΤΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ

      ΜΟΝΟ ΜΕ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ .

      ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ

      ΑΜΗΝ ΓΕΝΟΙΤΟ

      Διαγραφή
    2. Το εύχομαι ολόψυχα αγαπητέ petalouda. Τούτος ο κόσμος τελικά σαν παραγινωμένο φρούτο κατάντησε. Αλλού πολύ μαλάκωσε, αλλού σάπισε πολύ, αλλού σάπισε λίγο και μονάχα κάτι μικρά κομματάκια απόμειναν καλά αλλά κι αυτά διάσπαρτα μέσα στα σάπια και τα παραγινωμένα. Γι΄αυτό μου φαίνεται βαθειά θα το βάλει το μαχαίρι ο Θεός.

      Διαγραφή