Κυριακή, Ιουνίου 23, 2013

"Αντίποινα" Ερντογάν προς ΗΠΑ; Έκλεισε τις οδούς ανεφοδιασμού των Σύρων ανταρτών!

Τέτοιες κινήσεις, μόνο ένας... ετοιμοθάνατος τις κάνει, για να πάρει κι άλλους μαζί του.....
Πόπη Σουφλή



Ο Ταγίπ Ερντογάν σε μια κίνηση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και δείχνει σαν εφαρμογή "αντιποίνων" στην Δύση,"Αντίποινα" που κατά τους Ισραηλινούς εχουν σχεση με τις ταραχές στην Τουρκία, θεωρούν ότι σχετίζονται με την εμπεδωμένη άποψη του Ρ.Τ Ερντογάν ότι πίσω κρύβεται "δάκτυλος" των ΗΠΑ.




Αλλάζει στάση στο συριακό ζήτημα και με μια "στροφή" 180 μοιρών, ενημέρωσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ότι ο τουρκικός διάδρομος ανεφοδιασμού κλείνει γιατί φοβάται "μελλοντικές αντιδράσεις της Ρωσίας" αυτό παρουσίασε ως δικαιολογία.
Ο Ερντογάν είναι άνθρωπος που δεν ξεχνά και τώρα που τον είχαν ανάγκη τους θύμισε ότι
"η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο".
Το τηλεφώνημα έγινε σύμφωνα με το debka (ο γνωστός ισραηλινός ιστότοπος) κατά την διάρκεια της απόφασης του Μπαράκ Ομπάμα 700 Αμερικανοί πεζοναύτες να παραμείνουν στην Ιορδανία μετά την λήξη της κοινής ανερικανοιορδανικής άσκησης "Eager Lion".


Mετά την πτώση της Αλ Κουσείρ, στους ισλαμιστές αντάρτες είχε μείνει μόνο ο τουρκικός διάδρομος (και αυτός με δυσκολίες λογω Κούρδων), και κάποιες μικρές και δύσκολες οδοί, από Ιορδανία μέσω νότιας Συρίας, οι οποίες δεν απέδιδαν και πολλά στον αγώνα για επιβίωση των ισλαμιστών ανταρτών. Ο δε ανεφοδιασμός αυτός σταματά στην νότια Συρία και δεν καταφέρνει να φτάσει στο μέτωπο του Χαλεπίου.

Παρά τους λεονταρισμούς των ισλαμιστών ανταρτών ότι με τα όπλα πουπαρέλαβαν από τους δυτικούς θα αλλάξουν την τροπή του πολέμου, οι Ισραηλινοί αναλυτές πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν στις συνδυασμένες δυνάμεις της Χεζμπολάχ, των συριακών στρατευμάτων, αλλά και Ιρακινών ενόππλων σιιτών, και στο τέλος οι θύλακες του Χαλεπίου θα έχουν την τύχη των ανταρτών στην Αλ Κουσείρ.

Το ενδαιφέρον στην επίθεση αυτή είναι ότι θα συμμετάσχουν και 1000 μαχητές της φιλικής προς την Χεζμπλάχ οργάνωσης Abu Al Fadl Abbas Brigade, η οποία φυσικά ειναι σιιτική. Δηλαδή οι εφεδρείες του συνασπισμού που πολεμά την αμερικανοκίνητη Αλ Κάιντα αυξάνονται.
Μάλιστα οι ισραηλινοί πιστεύουν ότι η μάχη του Χαλεπίου θα κρατήσει 45-60 μέρες και μετά από μεγάλη αιματοχυσία θα τελειώσει υπέρ του Άσαντ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ενεργός συμμετοχή στην μάχη των Κουρδων του ΡΚΚ. Σε επιδρομή των Κούρδων μαχητών κατά δυνάμεων ισλαμιστών ανταρτών σε περίχωρα του Χαλεπίου, 70 ισλαμιστές έχασαν την ζωη τους ενω τουλάχιστον 50 βρίσκονται αιχμάλωτοι στα χέρια των Κούρδων.Όλα δείχνουν ότι είναι εναντίων των ισλαμιστών εισβολεών.

Οι Αμερικανοί θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις πως "χαριεντίζονται" με τους Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα, που υποτίθεται ότι είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί τους και ότι γκρέμισαν τους Δίδυμους Πύργους (περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς δεν το πιστεύουν πλέον αυτό), και χάριν αυτής της έχθρας οι πολίτες σε όλον το κόσμο αποδέχτηκαν να παραχωρήσουν την ιδιωτική τους ελευθερία για να πολεμηθούν αυτοί οι εχθροί.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αρμόδιος για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, Τζέιμς Ντόμπινς, έφτασε στην πρωτεύουσα του Κατάρ Ντόχα για μια συνάντηση με την ηγεσία του αφγανικού κινήματος «Ταλιμπάν».
Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένων μέσων ενημέρωσης, στη συνάντηση θα πρέπει επίσης να παραστεί ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος είναι επίσης στη Ντόχα για να πάρει μέρος σε συνδιάσκεψη της «Ομάδας Φίλων της Συρίας». Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την ελπίδα για επιτυχία της διαδικασίας συμφιλίωσης μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν.Σε λίγο θα ανταλάσσουν χειραψίες και φιλάκια.

Η αλλαγή στάσης του Ερντογάν εάν είναι αληθινή και στέρεα και όχι απλώς ένα τούρκικο "καπρίτσιο" είναι κίνηση μεγατόνων απίστευτης στρατηγικής ισχύος, με καταλυτικά αποτελέσματα για την πολιτική των ΗΠΑ που κινδυνεύουν με ένα γεωπολιτικό "ρεζίλι" πέραν κάθε φαντασίας, καθ'ότι αυτές ξεκίνησαν το μακελειό της "ελευθερίας".

Ένα μακελειό το οποίο δεν έχει την συναίνεση του συριακού λαού, αφού μέχρι και η γερμανική - φίλα προσκείμενη στους ισλαμιστές αντάρτες- Die Welt αποκάλυψε ότι στον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό ΜΟΝΟ το 5% είναι Σύροι. Δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία του συριακού λαού θεωρεί τους ισλαμιστές αντάρτες εισβολείς,και τάσσεται στο πλευρό του Άσαντ, που μπορεί να μην είναι άγιος αλλά μπροστά στους "ανθρωποφάγους" ισλαμιστές, φαντάζει πολύ "καλό παιδί".
 


http://attikanea.blogspot.gr/2013/06/blog-post_3247.html


Πηγή
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου