Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2013

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΡ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ! ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ;



Οι ακραίες εβραϊκές ομάδες κατέστρεψαν το τέμενος του προφήτη Δαβίδ και αρχαιολογικά έργα από την οθωμανική περίοδο στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ όπου υπάρχουν ιεροί χώροι που ανήκουν στις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες αναφέρει ο τουρκικός τύπος.
 
Το Ισραήλ συνεχίζει να μην δείχνει την απαραίτητη ευαισθησία στο  θέμα της προστασίας των ισλαμικών έργων στα ιερά εδάφη τα οποία κρατά υπό την κατοχή του εδώ και περίπου μισό αιώνα. Στο στόχαστρο των ακραίων εβραϊκών ομάδων αυτή τη φορά ήταν το τέμενος του προφήτη Δαβίδ στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.
Στην ανακοίνωση που έγινε από την υπηρεσία κοινωφελών ιδρυμάτων και πολιτιστικής κληρονομιάς Αλ Άκσα σημειώθηκε ότι οι ακραίες εβραϊκές ομάδες επιτέθηκαν στο τέμενος Δαβίδ στα νοτιοδυτικά του Τεμένους Αλ Ακσά και προκάλεσαν αρκετή υλική καταστροφή στην αυλή του τεμένους.
Στην ανακοίνωση σημειώθηκε ακόμη ότι καταστράφηκαν και τα μάρμαρα και τα πλακάκια οθωμανικής εποχής που χρονολογούνται από το 17ο αιώνα τα οποία βρίσκονταν στις τρεις προσόψεις του τεμένους.
Το Ισραήλ πρωτύτερα είχε μετατρέψει ένα μέρος του τεμένους του προφήτη Δαβίδ σε συναγωγή παρόλο που είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της ισλαμικής ιστορίας. Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές η επίθεση που εξαπολύθηκε κατά του ιστορικού τεμένους δεν ήταν η πρώτη καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.
Είναι γνωστό πως οι Εβραιοσιωνιστές ονειρεύονται εδώ και χρόνια τη στιγμή που ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΕΜΕΝΟΣ, χτίζοντας παράλληλα στη θέση του τον Ναό των Ιεροσολύμων!!!
Κι όταν θα γίνει αυτό, πιστεύουν πως θα εγκαθιδρύσουν την "βασιλεία" του "Μεσσία" τους, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΦΡΙΚΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ!!!

Μήπως τελικά, κάποια γεγονότα είναι περισσότερο κοντά απ' όσο φανταζόμαστε...;
 

1 σχόλιο:

  1. Τέμενος

    Το Τέμενος, <τέμνω,τέμενος,[1][2] είναι οριοθετημένος (τεχνητά ή όχι) χώρος μέσα στο οποίο λατρευόταν μια θεότητα ή συνηθέστερα ένας ήρωας στην αρχαία Ελλάδα.
    Ήταν συνήθως αλσύλλια που περιέκλειαν βωμούς ή και άλλες πρόχειρες, τυχαία τοποθετημένες κατασκευές για την τέλεση ιεροπραξιών. Αποτελούν ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της αρχαίας θρησκείας,[3] ιδίως στις απαρχές της, καθώς και μέσα από την οριοθέτηση και καθιέρωση του χώρου προήλθαν τα ιερά.
    Ο όρος δεν έχει αντίστοιχό του στις λατινογενείς γλώσσες, γεγονός που καταδεικνύει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της έννοιας. Δυο από τα πιο γνωστά τεμένη ήταν αυτά του Πέλοπα στην Ολυμπία (Πελόπιον) και του Οφέλτη στη Νεμέα.[4]
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%AD%CE%BC%CE%B5%
    CE%BD%CE%BF%CF%82



    Ο όρος δεν έχει αντίστοιχό του στις λατινογενείς γλώσσες,...
    άρα είναι αδόκιμος όρος αυτός πού χρησιμοποιείτε ΑΕΡΙΚΟ,
    ΕΠΟΜΈΝΩΣ δέν λέγεται ΤΕΜΕΝΟΣ τού ΟΜΑΡ.

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

    stavretta



    http://stavretta.blogspot.gr/


    ΑπάντησηΔιαγραφή