Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2012

ΑLERT! Η Αθήνα ζήτησε από την Πρέσβη της Συρίας στην Ελλάδα καθώς και δυο διπλωματικούς υπαλλήλους να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, ανακοίνωσε από το Μαρόκο ο Υπουργός Εξωτερικών κ Δημ. Αβραμόπουλος

Διώξαμε τον πρέσβη της Συρίας από την Αθήνα! Η Αθήνα ζήτησε από την Πρέσβη της Συρίας στην Ελλάδα καθώς και δυο διπλωματικούς υπαλλήλους να εγκαταλείψουν την χώρα, ανακοίνωσε από το Μαρόκο ο Υπουργός Εξωτερικών κ Δημ. Αβραμόπουλος, οποίος είχε μεταβεί εκεί για να πάρει μέρος στην 4η Συνάντηση της Ομάδας «Φίλοι της Συρίας".


Η μεγάλη είδηση πάντως από εκεί είναι ότι οι υπουργοί που συναντήθηκαν εκεί την Τετάρτη αναγνώρισαν τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης της Συρίας ως τον νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Συρίας, μετέδωσε το Μαροκινό Πρακτορείο Ειδήσεων MAP.
Η ομάδα, που συναντήθηκε στη μαροκινή πόλη του Μαρακές, κάλεσε τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ να παραιτηθεί και τον προειδοποίησε κατά της χρήσης χημικών όπλων.
Η κίνηση αυτή ακολουθεί την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσουν την συνασπισμό - ενέργεια που επέστησε την έντονη αντίδραση της Μόσχας, η οποία δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δείχνει να επιδιώκει σε μια στρατιωτική νίκη του συνασπισμού. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να αναγνωρίσει επισήμως τη συριακή αντιπολίτευση του συνασπισμού των ανταρτών που αγωνίζονται για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ ως το μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Συρίας. Περιέγραψε δε την κίνηση ως ένα «μεγάλο βήμα».
Σε μια περίληψη της συνέντευξης που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του το ABC News ανέφερε ότι η κίνηση δεν περιλαμβάνει απόφαση να παρέχουν όπλα στους αντάρτες της Συρίας, αλλά ότι άνοιξε την πόρτα σε αυτό το ενδεχόμενο στο μέλλον.
Η Εθνική Συμμαχία της Συρίας Επανάστασης και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης (SNCROF) ιδρύθηκε στις 11 Νοεμβρίου στη Ντόχα, Κατάρ και είχε ανακηρυχθεί ως ο νόμιμος εκπρόσωπος του λαού της Συρίας. Τη νομιμότητά της έκτοτε έχει αναγνωριστεί από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες χώρες.
Πάντως ο κ.Αβραμόπουλος τόνισε από το Μαρόκο ότι η Ελλάδα είναι κατά της στρατιωτικής λύσης που θα είναι καταστροφική και από ανθρωπιστικής πλευράς και τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση με ειρηνικό τρόπο. Αναφέρθηκε ακόμα στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται η ελληνο-ορθόδοξη κοινότητα της Συρίας. Την πρέσβη της Συρίας κάλεσε και την ενημέρωση για την ελληνική θέση ο Γεν. Γραμματέας του ΥΠΕΞ κ. Β. Κασκαρέλης. Αποτελεί δε πολιτική θέση για όσα συμβαίνουν στην χώρα αυτή κατά των πολιτών της.


ΠΗΓΗ:http://www.onalert.gr
http://sakis24.blogspot.gr/2012/12/lert.html

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος14/12/12

    Η Ελλαδα πουλαει τον συριακο λαο για μερικα πετροδολλαρα του Καταρ
    Η Ελλαδα μετατρεπεται σε εκτελεστικο οργανο στα χερια των ΗΠΑ και Ισραηλ
    Η Ελλαδα πουλησε 3 εκατομμυρια χριστιανους της Συριας

    ΑπάντησηΔιαγραφή