Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2012

ΩΧ,ΩΧ,ΩΧ!!Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΕΥΘΕΩΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ..


Η Ρωσία εν όψει των δραματικών εξελίξεων στην Μ.Ανατολή και μιας κλιμάκωσης που κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει, έστειλε σήμερα μια ευθεία προειδοποίηση στις ΗΠΑ που έχει να καένι με την αποτροπή στοχοποίησης των βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύων από την αντιπυραυλική
ασπίδα, σε ότι αφορά το θαλάσσιος σκέλος με τα πλοία επιφανείας που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα AEGIS/SM-3: "Η Ρωσία πρόκειται να αντιδράσει με τον πλέον έντονο τρόπο εάν οι ΗΠΑ αποπειραθούν να στείλουν αντιτορπιλικά εξοπλισμένα με το αντιπυραυλικό σύστημα AEGIS έξω από τις ακτές μας" δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Dmitry Rogozin και υπεύθυνος για την άμυνά της.
Αν και ο Rogozin δεν έδωσε περισσότερες  λεπτομέρειες για το τι ακριβώς εννοούσε με την φράση«έντονο τρόπο», όλοι μπορούμε να φανταστούμε τι εννοούσε: Προσβολή των πολεμικών σκαφών φορέων του AEGIS με κάθε τρόπο.
Ο Rogozin δήλωσε ακόμη πως η Ρωσία αναπτύσσει νέους αντιαεροπορικούς/αντιβαλλιστικούς πυραύλους S-500 χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν ραντάρ του συστήματος έξω από την ρωσική επικράτεια, σημείωσε όμως πως βάσεις πυραύλων δεν πρόκειται να υπάρξουν σε άλλες χώρες, αντίθετα με αυτό που πράττουν οι ΗΠΑ, συμπλήρωσε.
«Δεν πρόκειται ποτέ να τοποθετήσουμε τους αντιαεροπορικούς και αντιβαλλιστικούς πυραύλους μας κοντά στα αμερικανικά σύνορα έχοντας γελοίες και κατασκευασμένες δικαιολογίες όπως η προστασία των αμερικανών φίλων μας από χώρες όπως ο Καναδάς ή η Ονδούρα», είπε με φανερά σαρκαστικό ύφος ο Rogozin για να συμπληρώσει: «Αυτοί όμως το κάνουν, με την δικαιολογία ότι θα προστατέψουν εμάς και την Ευρώπη από τους κακούς στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα».

Το AEGIS –αναφέρεται και ως ACS (AEGIS Combat System) είναι ένα σύστημα συστημάτων μέσω του οποίου παρέχεται προηγμένη δυνατότητα διοίκησης & ελέγχου και απόφασης (C&D) ελέγχοντας με προηγμένες λογισμικές μηχανές μια σειρά διασυνδεδεμένων αισθητήρων και λειτουργιών οπλικών συστημάτων (WCS). «Καρδιά» του συστήματος αποτελεί το ραντάρ SPY-1D  μαζί με τα συστήματα C&D και WCS, τα δεδομένα των οποίων παρουσιάζονται στη διάταξη απεικόνισης εντός του Κέντρου Πληροφοριών Μάχης των πολεμικών σκαφών.
Το C&D ελέγχει τα ηλεκτρονικά μέτρα υποστήριξης (SLQ-32), τη ναυτιλία το ραντάρ έρευνας επιφανείας, τις επικοινωνίες (SATCOM, TADIL), ενώ δέχεται τα δεδομένα που αποστέλλει το ελικόπτερο SH-60B και φυσικά αυτά του SPY-1.
Το WCS ελέγχει όλες τις λειτουργίες των όπλων όπως ο κάθετος εκτοξευτής Mk. 41, το πυροβόλο Mk 45, το σύστημα εγγύς άμυνας Mk. 15 Phalanx, τα βλήματα Harpoon τα βλήματα Tomahawk και φυσικά τα βλήματα SM-2 & SM-3 (RIM-161) τα οποία αποτελούν και την κύρια αντιβαλλιστική «φαρέτρα» των σκαφών.
Το SPY-1 μπορεί να παρακολουθεί έως και 100 στόχους (συμπεριλαμβανομένων και βαλλιστικών πυραύλων) σε αποστάσεις μέχρι και 190 χλμ. Το συγκρότημα μάχης AEGIS μεταφέρεται από τα αντιτορπιλικά κλάσης USS Arleigh Burke (DDG-51) των 6800 τόνων εκτοπίσματος και από τα καταδρομικά μάχης κλάσης Ticonderoga.
Τα συγκεκριμένα σκάφη εννοούσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Dmitri Rogozin όταν αναφέρθηκε στην αντίδραση της χώρας του σε περίπτωση που κάποιο από αυτά πλησιάσει τις ακτές της Ρωσίας και ακτές αυτές καλύπτουν όπως είναι εύλογο μια τεράστια έκταση, Τα σκάφη AEGIS δρουν είτε ανεξλάρττητα οργανωμένα σε στολίσκους  (destroyer squadron)  ή ως μέρος των 11 συνολικά ομάδων  κρούσης αεροπλανοφόρων CSG (Carrier Strike Group) που διαθέτει το αμερικανικό Ναυτικό.
Τέτοιες ακτές που εννοεί ο Rogozin να είναι οι ρωσικές ακτές του Ειρηνικού – βόρεια της Ιαπωνίας-  η Μαύρη Θάλασσα ή ακόμη και ο βόρειος αρκτικός κύκλος στις ακτές της Σιβηρίας, η Βαλτική Θάλασσα κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου