Τρίτη, Νοεμβρίου 27, 2012

Η ατρόμητη δήμαρχος που τα έβαλε με τα καρτέλ των ναρκωτικών - Την βασάνισαν και την εκτέλεσαν!

Η Μαρία Γκοροστιέτα είναι η γυναίκα σύμβολο του Μεξικού η οποία τα έβαλε με τα καρτέλ
των ναρκωτικών και το πλήρωσε με την ζωή της...
Οι αδίστακτοι έμποροι ναρκωτικών είχαν προσπαθήσει 2 φορές να την σκοτώσουν. Η τρίτη ήταν δυστυχώς επιτυχής..






Η Μαρία Σάντος Γκοροστιέλα πήγαινε το παιδί της στο σχολείο όταν στις 8.30 το πρωί, έπεσε σε ενέδρα στην πόλη Μορέλια του Μεξικό.



Την έβγαλαν από τον δρόμο και άρχισαν να την χτυπούν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.



Περιγράφουν μάλιστα πως ικέτευε τους βασανιστές της να μην πειράξουν την κορούλα της και γι' αυτό τον λόγο μπήκε με την θέλησή της στο αυτοκίνητο.



Το μικρό κορίτσι έμεινε να κοιτάζει την μητέρα της να απομακρύνεται...



Επι μια ολόκληρη εβδομάδα, η οικογένειά της μάταια περίμενε ένα τηλεφώνημα από τους απαγωγείς για λύτρα.



Όμως, το τηλέφωνο δεν χτυπησε ποτέ! Το πτώμα της Γκοροστιέλα βρέθηκε μαχαιρωμένο, καμμένο και δεμένο χειροπόδαρα στην άκρη ενός δρόμου.



Η Γκοροστιέλα άφησε πίσω της τρια παιδιά και τον άνδρα της να θρηνεί μια από τις ηρωίδες του 21ου αιώνα για την χώρα της.



Εξελέγη δήμαρχος της πόλης Τικισέο δυστικά της πόλης του Μεξικού το 2008.



Σχεδόν αμέσως άρχισαν οι απειλές για την ζωή της. Η πρώτη απόπειρα δολοφονίας της έγινε τον Οκτώβριο του 2009 όταν άγνωστοι γάζωσαν το αυτοκίνητό της στην πόλη Ελ Λιμόνε.Μαζί της ήταν και ο πρώτος της άνδρας ο οποίος όμως πέθανε επι τόπου.



Κατάφερε να ξεπεράσει και τα σωματικά και τα ψυχολογικά της τραύματα. Η επόμενη απόπειρα δεν άργησε. Λίγους μήνες αργότερα κουκουλοφόροι γάζωσαν και πάλι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε. Τα τραύματά της ήταν πολύ σοβαρά αλλά κατάφερε να επιζήσει.



Η μεξικάνα δήμαρχος και γιατρός στο επάγγελμα είχε αποφασίσει να μην κάνει πίσω μέχρι το τέλος και ας το πλήρωνε με την ζωή της.



Στις 17 Νοεμβρίου αγρότες έβρισκαν το άψυχο κορμί της πεταμένο στην άκρη του δρομου.



Πολλές φορές της είχαν πει να σταματήσει τον πόλεμο με τα καρτέλ των ναρκωτικών. Εκείνη όμως είχε απαντήσει επίσης πολλές φορές ότι αν έκανε πίσω θα πρόδιδε τα πιστεύω της και δεν θα ήταν πρότυπο για τα τρια παιδιά που μεγάλωνε.



Το Μεξικό εδώ και δεκαετίες είναι στα χέρια των μεγάλων καρτέλ ναρκωτικών. Από το 2006 που ο Πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν κήρυξε τον πόλεμο στους εμπόρους ναρκωτικών έχουν χάσει την ζωή τους πάνω από 50.000 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και δεκάδες δήμαρχοι.


Read more: http://daimonakos.blogspot.com/2012/11/blog-post_1607.html#ixzz2DQsXFmKx
Follow us: Daimonakosgr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου