Παρασκευή, Οκτωβρίου 26, 2012

Στοχοποιούν καθηγητές οι αναρχικοί δολοφόνοι του intymedia!!! (Ανακοινώνουν τα επόμενα θύματα τους με το κράτος χορηγό...)

Η αφίσα και το κείμενο που ακολουθεί είναι των αναρχικών - αντιεξουσιαστών - δολοφόνων - τρομοκρατών - ληστών - εμπρηστών.
Οι άνθρωποι αυτοί που τους έλαχε να εργάζονται στα Εξάρχεια κινδυνεύουν άμεσα. το κράτος τι κάνει; Απλά καλύπτει για άλλη μια φορά τους δολοφόνους...


Δείτε το κείμενο τους που βρωμάει από χιλιόμετρα προβοκάτσια. Τα γεγονότα που αναφέρει είναι τόσο τραβηγμένα από τη μια και τυποποιημένα από την άλλη που το μόνο που φαίνεται καθαρά είναι η αρρωστημένη φαντασία των συντακτών του και τα κόμπλεξ τους. αυτή η γυναίκα της φωτογραφίας έδειρε και πέταξε έξω από το σχολείο ολόκληρη ομάδα "κατοίκων"...

"ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;



Στις αρχές του μήνα στο 46ο Γυμνάσιο Νεάπολης – Εξαρχείων, στην οδό Ασκληπιού ο υποδιευθυντής Βασιλογιάννης Αθ.  απείλησε κάποιους απο τους αλλοδαπούς μαθητές της πρώτης Γυμνασίου λέγοντας τους χαρακτηριστικά: ‘Όλοι εσείς οι αλλοδαποί που ήρθατε στην Ελλάδα,θα φωνάξω τη χρυσή αυγή και μόλις τελειώσει μαζί σας δε θα έχετε κεφάλια’
Οι συμμαθητές τους που επιχείρησαν να τους συμπαρασταθούν αποβλήθηκαν, αποβολή που τελικά  στα πλαίσια της συγκάληψης και υποβάθμισης του γεγονότος  ανακλήθηκε.


Σήμερα το μεσημέρι 25/10 κάτοικοι και μέλη συλλογικοτήτων της περιοχής επιχειρήσαμε παρέμβαση στο σχολείο με σκοπό να συμπαρασταθούμε στους μαθητές και να κάνουμε σαφές σε όλους τους καθηγητές ότι τέτοιες νεοναζιστικές συμπεριφορές δεν συνάδουν με τον παιδαγωγικο ρόλο του σχολείου και δε θα γίνονται ανεκτές.

Μπαίνοντας στο κτίριο και ζητώντας μια συνάντηση με τη διευθύντρια Τσέλιου Β. μας αρνήθηκαν  το διάλογο.  Στη συνέχεια σε συζήτηση πουτ είχαμε με τον συγκεκριμένο καθηγητή εμφανίστηκε η διευθύντρια η οποία μας επιτέθηκε καταρχήν λεκτικά και στη συνέχεια σωματικά. Η συγκεκριμένη δε δίστασε να χαστουκίσει και να κλωτσήσει 2 άτομα και στη συνέχεια να επιτεθεί σε συνταξιούχο εκπαιδευτικό κάτοικο, η οποία συμμετείχε στην παρέμβαση, πετώντας την από τα σκαλιά της εισόδου. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού οι μαθητές επικροτούσαν την παρέμβαση μας, χειροκροτώντας. Σε αυτό το σημείο να τονιστεί ότι η διευθύντρια απευθυνόμενη στους μαθητές τους φώναζε λέγοντας τους ‘’Τι τους κοιτάτε, πετάξτε τους έξω’’.

Κατά την αποχώρηση μας διαπιστώσαμε ένα γενικότερο κλίμα εκφοβισμού στο συγκεκριμένο σχολείο. Ενδεικτικό ειναι το περιστατικό όπου αλλοδαπός μαθητής αγκάλιασε κάποιο από τα άτομα της παρέμβασης  και κλαίγωντας του είπε ‘ευχαριστούμε’.

Από τη συγκεκριμένη παρέμβαση αναδείχθηκε η ύπαρξη ενός κλίματος αυξανόμενης ανοχής, αν όχι πολιτικής κάλυψης σε νεοναζιστικού τύπου νοοτροπίες και πρακτικές. Αυτή η φάση εκφοβισμού διαφαίνεται σε σχολεία και σε άλλες γειτονιές  και δείχνει το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία, δεδομένου ότι το σχολείο αποτελεί κομμάτι της.

Ο ρόλος του σχολείου είναι να προστατεύει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ανεξάρτητα από την προέλευσή τους (εθνικότητα, θρησκεία, ταξική θέση, φύλο) και ο ρόλος της κοινωνίας είναι να περιφρουρεί και να υπερασπίζετε ένα τέτοιο σχολείο, στη συγκεκριμένη κοινωνική και οικονομική συγκυρία.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΑΧΟΝΤΑΙ

Υ.Γ. Επισυνάπτονται φωτογραφίες της διευθύντριας και του υποδιευθυντή

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου