Δευτέρα, Αυγούστου 13, 2012

OI ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΟΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΝΑ ΤΟΥΡΚΕΨΕΙ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ¨ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ¨


Καταγγελτικές ανακοινώσεις από τους μειονοτικούς συλλόγους

Οι μειονοτικοί σύλλογοι εξέδωσαν καταγγελτικές ανακοινώσεις, καταδικάζοντας τα πεπραχθέντα έξω από την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.

Η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, το κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, ο συνδυασμός «Πρώτο Βήμα Προς την Ισότητα» και ο Σύλλογος Επιστηνόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης εξέδωσαν καταγγελτικές ανακοινώσεις.

Οι μειονοτικοί σύλλογοι εξέδωσαν ανακοινώσεις καταδικάζοντας τα γεγονότα που διεξήχθησαν μπροστά από την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής τη Δευτέρα, 6 Αυγούστου. Οι εν λόγω καταγγελίες έχουν ως εξής:

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής:

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Τη Δευτέρα, 6 Αυγούστου και ώρα 21:05 μπροστά από το κτίριο της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, συγκεντρώθηκε ομάδα διαδηλωτών 150-200 ατόμων. Δυστυχώς, μετά από τη διαμαρτυρία πέταξαν μπουκάλια στον προαύλιο χώρο του συλλόγου μας, εξαπολύοντας παράλληλα ύβρεις εναντίον του συλλόγου μας και της τουρκικής μας ταυτότητας. Με επέμβαση της αστυνομίας, η ομάδα των διαδηλωτών διαλύθηκε αφού πρώτα έψαλλε τον ελληνικό εθνικό ύμνο.
Η περιοχή μας είναι πολυπολιτισμική, ήρεμη και γαλήνια. Πρόκειται για μία περιοχή όπου κυριαρχεί ο αλληλοσεβασμός. Είναι δε ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι τα στοιχεία που προκαλούν γεγονότα βίας στην πρωτεύουσά μας, την Αθήνα, προσπαθούν να κάνουν τα ίδια πράγματα και στη Θράκη. Ενώ δεν σημειώθηκε καμία υλική ζημιά, η διαδήλωση έξω από την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, μας ανησύχησε όλους. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν είμαστε εμείς αυτοί που έφεραν εδώ τους μετανάστες. Συνεπώς η 'Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, δεν είναι το ίδρυμα στο οποίο πρέπει να διαδηλώσουν. Αυτοί που διαδηλώνουν εναντίον μας, αυτοί που επιθυμούν την αποπομπή μας, θα πρέπει να γνωρίζουν καλά ότι εμείς εδώ είμαστε μόνιμοι και θα συνεχίσουμε να ζούμε εδώ ως νομοταγείς πολίτες, θρέφοντας παράλληλα αισθήματα σεβασμού και αγάπης προς την πολυπολιτισμική αυτή κοινωνία.
Καταδικάζουμε εντόνως την παράνομη αυτή διαδήλωση, καλούμε τον κόσμο να αντιδράσει με νηφαλιότητα και να μην παρασυρθεί σε ακρότητες.
Εξ ονόματος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής,
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κοράι ΧΑΣΑΝ
 
Δελτίο Τύπου του κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας:
 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταδικάζουμε μετά λύπης μας, το συμβάν που διεξήχθη τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012, μετά από τη διαδήλωση που οργανώθηκε στο κέντρο της πόλης εναντίον της μεταφοράς μεταναστών στις σχολές αστυφυλάκων της περιοχής χωρίς πρότερη πληροφόρηση των τοπικών φορέων, κατά το οποίο μια ομάδα 150 περίπου ατόμων, περνώντας μπροστά από την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, εξαπέλυσε συνθήματα εναντίον των Τούρκων και της Τουρκίας διαταράσσοντας την κοινή γαλήνη και στη συνέχεια κινήθηκε προς τα γραφεία του κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας.
Είναι προφανές ότι κάποιος θα πρέπει να παραδώσει μαθήματα ιστορίας, σε αυτούς τους ανθρώπους, που δεν προέρχονται από την περιοχή και θρέφουν αισθήματα μίσους. Οι συμπεριφορές αυτές καταδεικνύουν για ακόμη μία φορά πόσο επίκαιρη ήταν η επιστολή της συμβουλευτικής επιτροπής τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης προς το Υπουργείο Παιδείας έτσι ώστε άνθρωποι σαν και αυτούς που καταδικάστηκαν στην άγνοια, να μην παραπληροφορούνται και να μη μας εξομοιώνουν με λαθρομετανάστες.
Η περιοχή αποτελεί μια πολυπολιτισμική και ευαίσθητη περιοχή. Πριν από οποιοδήποτε βήμα που επιχειρείται και οποιοδήποτε εκφερόμενο λόγο θα πρέπει να γίνονται και λεπτοί υπολογισμοί.
Η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, προσπαθεί μέσα σε πνεύμα ηρεμίας και επιδεικνύοντας νηφάλιες συμπεριφορές, να καταλάβει αυτό που επιθυμούν κάποιοι να πράξουν.
Αυτοί που αρνούνται την εθνική μας ταυτότητα, μη μπορώντας να ανεχθούν την ύπαρξη της λέξης «τουρκικός» στους τίτλους των ΜΚΟ μας, αυτοί που επιθυμούν να μας διώξουν από αυτά τα χώματα μας φωνάζουν «Έξω οι Τούρκοι». Πρόκειται για μια ανήκουστη αντίφαση ενός φαύλου κύκλου. Θα θέλαμε όμως να υπενθυμίσουμε κάτι σε όλους όσοι δεν θέλουν τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης στην περιοχή αυτή: Τα μέλη της μουσουλμανικής τουρκικής κοινωνίας είναι γηγενείς πολίτες αυτής της περιοχής.
Για να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα, για να υπάρξει ηρεμία στην περιοχή, το κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας αναμένει ότι οι υπεύθυνοι για τη σωματική και οικονομική ασφάλεια των μελών της τουρκικής μειονότητας θα ανταποκριθούν στο καθήκον που τους έχει ανατεθεί.

 Δελτίο Τύπου ΕΟΤΔΘ:
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ), προέβη στις εξής δηλώσεις: «Η ΕΟΤΔΘ καταδικάζει εντόνως την επίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε το φόβο μας για τυχόν επαλήθευση σήμερα μπροστά από την ΕΤΝΚ της αγωνίας που εκφράσαμε λόγω της εκλογής στο ελληνικό κοινοβούλιο της Χρυσής Αυγής που είναι γνωστή για την ακροδεξιά και εχθρική προς την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ρητορική της. Η επίθεση αυτή, πέραν του ότι αποτελεί απειλή εναντίον της ηρεμίας της περιοχής, ενισχύει την ανησυχία μας ότι κατά το μέλλον θα αυξηθούν οι επιθέσεις μίσους εναντίον της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, θα διατηρήσει την ψυχραιμία της μπροστά στην προκλητική αυτή επίθεση και θα διασφαλίσει την ενότητα και την ομοψυχία της».

Δελτίο Τύπου του συνδυασμού «Πρώτο Βήμα προς την Ισότητα»:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλλουμε το συμβάν που διεξήχθη τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, 6 Αυγούστου, κατά το οποίο μια ομάδα φανατικών που συμμετείχε στη διαμαρτυρία στο κέντρο της Κομοτηνής για τη μεταφορά μεταναστών προς εγκατάσταση στη σχολή αστυφυλάκων της Κομοτηνής, συγκεντρώθηκε μπροστά από την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής την ώρα του ιφτάρ, όπου εξαπέλυσε προσβολές και πέταξε μπουκάλι.
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι δράστες των εν λόγω συμβάντων δεν προέρχονται από την περιοχή μας. Η περιοχή μας, με την πολυπολιτιστική δομή της, αποτελεί ένα μέρος όπου κυριαρχεί η φιλία, η αδελφοσύνη και η ανεκτικότητα. Πρόκειται για μια περιοχή όπου οι άνθρωποι ζουν σε ηρεμία.
Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να μην βιώσουμε εκ νέου τέτοια γεγονότα στην περιοχή και να μπορέσει η ηρεμία και η νηφαλιότητα να κυριαρχήσουν και πάλι στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.
Συνδυασμός «Πρώτο Βήμα προς την Ισότητα» του δήμου Κομοτηνής

Δελτίο Τύπου της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης:
Τα μέλη της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης καταδικάζουμε το γεγονός που σημειώθηκε τη Δευτέρα, 6 Αυγούστου, την ώρα του ιφτάρ και μετά από τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε εναντίον της μεταφοράς μεταναστών προς εγκατάσταση στη σχολή αστυφυλάκων της Κομοτηνής, κατά το οποίο μια ομάδα 150-200 ατόμων περνώντας μπροστά από την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, φώναξαν συνθήματα εναντίον των Τούρκων και της Τουρκίας διαταράσσοντας την κοινή γαλήνη. Κρίνουμε ως ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι την περίοδο αυτή που ως χώρα βιώνουμε δύσκολες στιγμές, κάποιοι συγκεκριμένοι επιθυμούν να διασπάσουν το κλίμα ηρεμίας και ειρήνης στην περιοχή. Καταδικάζουμε εκ νέου την επίθεση αυτή και καλούμε όλο τον κόσμο να φερθεί νηφάλια, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Δελτίο Τύπο Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης:
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής που διοργάνωσαν κινητοποιήσεις εναντίον των μειονοτικών συλλόγων στην Κομοτηνή, τη Δευτέρα, 6 Αυγούστου, προχώρησαν σε μία κακόβουλη κίνηση που σκοπό είχε να πληγώσει το κλίμα ανεκτικότητας, αδελφοσύνης και φιλίας μέσα στο οποίο συμβιώνουν η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης και η ελληνική κοινωνία. Καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη αλλά και παρόμοιες φασιστικές ενέργειες.
Άτομα που δεν είναι από την περιοχή μας, έχουν ως σκοπό να πάνε την κοινωνία μας πίσω στις παλιές σκοτεινές ημέρες, σπέρνοντας κακόβουλους σπόρους μεταξύ των κατοίκων που ζουν επί μακρόν στην περιοχή σε ένα κλίμα ειρηνικό και φιλικό που κυριαρχεί κατά βάση τα τελευταία χρόνια. Αυτού του είδους οι ενέργειες δεν θα καταφέρουν να πλήξουν τα ειρηνικά και φιλικά αισθήματα μεταξύ των δύο κοινωνιών. Ο σύλλογος επιστημόνων μειονότητας Δυτικής Θράκης, καταδικάζει αυτού του είδους τις ακροδεξιές και φασιστικές ενέργειες και προσπαθεί όπως πάντα να κατανοήσει τον σκοπό τους επιδεικνύοντας ηρεμία και νηφαλιότητα.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Περιοδικό Αζινλίκτσα 11/8/2012

tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου