Τετάρτη, Αυγούστου 01, 2012

Απολύουν εργαζόμενους που φορούν σταυρό!!!



Άμεση παρέμβαση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας βοήθησε σημαντικά δύο Βρετανίδες οι οποίες έχασαν τη δουλειά τους επειδή φορούσαν θρησκευτικά σύμβολα στο χώρο εργασίας τους, καθώς η υπόθεση προωθήθηκε πλέον στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η υπάλληλος ελέγχου εισιτηρίων στην British Airways Naida Eweida και η νοσηλεύτρια Shirley Chaplin απολύθηκαν επειδή φορούσαν σταυρό στο χώρο εργασίας τους!!!
Η Βρετανική αεροπορική εταιρία δήλωσε προς την Eweida ότι το ‘σύμβολο παραβίαζε την ομοιομορφία της στολής εργασίας’(!!!)
Το 2007, η British Airways άλλαξε πολιτική και επιτρέπει στους εργαζομένους να φορούν θρησκευτικά σύμβολα.
Η Eweida, από τη στιγμή της απόλυσής της, έχει δημιουργήσει κοινωνικό δίκτυο διεκδίκησης των δικαιωμάτων των Χριστιανών να φορούν σταυρό.
Στην έτερη υπόθεση, η Shirley Chaplin βίωσε την απαγόρευση συνέχισης της εργασίας της σε νοσοκομείο του Exeter, επειδή αρνιόταν να κρύψει το σταυρό που φορούσε.
Τα Αγγλικά Δικαστήρια δεν δικαίωσαν τις δύο γυναίκες, τα οποία και αποφάσισαν ότι ‘το δικαίωμα να φορούν σταυρό δεν είχε ως βάση εγγύησης τον Ευρωπαϊκό νόμο περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων’ (!!!).
Εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας δήλωσε ότι η εν λόγω απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου είναι "ανησυχητική" υπό το φως της "απόρριψης της ταυτότητας καταγωγής τους από την Ευρώπη", και ιδιαίτερα υπό το γεγονός ότι οι απαγορεύσεις αυτές δεν ισχύουν για τις άλλες θρησκείες…
Πλέον, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας έχει υποβάλει μια νέα ανάλυση σχετικά, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 
Εδώ στο pentapostagma.gr έχουμε δημοσιεύσει αρκετά παρόμοια περιστατικά. Μήπως πρέπει σιγά σιγά να ξυπνήσουμε εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί; Πλέον ο διωγμός μας είναι προ των πυλών για να μην πω μέσα στο σπίτι μας.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα επανεξετάσει την υπόθεση των δύο γυναικών το Σεπτέμβριο.
pentapostagma

ΠΗΓΗ: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/08/blog-post_1080.html#ixzz22GWoU12x

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου