Τρίτη, Ιουνίου 26, 2012

Έσπασαν τα τηλέφωνα για ρουσφέτια... - KAI META ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ .


Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι... 
Λίγες μέρες μετά τις εκλογές και ακόμη λιγότερες από το σχηματισμό κυβέρνησης, τα τηλέφωνα στα γραφεία υπουργών (πρωτίστως), βουλευτών, κομματικών οργανώσεων, ακόμη και πολιτευτών άρχισαν να χτυπούν ασταμάτητα για ρουσφέτια. 
Μπορεί η απάντηση όλων να είναι στερεότυπη, καθώς τα περιθώρια για... εξυπηρετήσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτα, όμως κανείς δεν πείθεται.
«Ορισμένοι πίστεψαν πως δεν πέρασε ούτε μια μέρα από τις παλιές καλές εποχές της συναλλαγής, του ρουσφετιού και του βολέματος. Τους εξηγούμε ότι κάτι τέτοια έφεραν τη χώρα ως εδώ, αλλά καθένας θεωρεί ότι μπορεί να έχει προνομιακή μεταχείριση. Καθένας ξεχωριστά λέει πως από ένα ρουσφέτι δε θα χαθεί η χώρα κι έτσι πλέον αναγκαζόμαστε να γίνουμε κακοί. Το τι ακούμε από τη Δευτέρα δε λέγεται...», τόνιζε συνεργάτης κυβερνητικού στελέχους στο γραφείο της Θεσσαλονίκης.


Οι συνεργάτες υπουργών και βουλευτών εξηγούν ότι το φαινόμενο δύσκολα θα σταματήσει ή θα περιοριστεί, δεδομένου ότι εκτός από τη συνήθεια, υπάρχει πλέον και ο αντικειμενικός λόγος της ανεργίας, από την οποία υποφέρει πολύ περισσότερος κόσμος. Αντί λοιπόν να μειώνονται οι αιτήσεις για ρουσφέτι, αυξάνονται και μετατρέπονται σε... απαιτήσεις, παρότι έχει γίνει κοινώς αντιληπτό πως η χώρα βυθίστηκε και για τέτοιες αιτίες.

«Οταν επισημαίνεις στον ψηφοφόρο πως η χώρα δεν αντέχει άλλο τέτοιες νοοτροπίες, σε χλευάζει. Οταν του λες πως είναι αδιέξοδο να ζητά διορισμό του παιδιού του στο Δημόσιο, όπου οι απολαβές του θα είναι πολύ χαμηλές, σου απαντά πως με τα λίγα ζεις, με το τίποτα όχι. Οταν τους τονίζεις πως δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις στο Δημόσιο, σου ζητούν παρέμβαση για πρόσληψη, έστω και για λίγο χρονικό διάστημα, έστω και με 500 ευρώ σε κάποια ιδιωτική εταιρία. Αυτή είναι η κατάσταση. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση κι εμείς γινόμαστε αποδέκτες της πραγματικής κρίσης, χωρίς να μπορούμε να βοηθήσουμε. Τα ρουσφέτια θα πρέπει να τα ξεχάσουμε όλοι», σημείωσε συνεργάτης βουλευτή της Θεσσαλονίκης.

Στα κομματικά γραφεία, όπου οι σχέσεις δεν είναι τόσο προσωπικές, οι απαντήσεις είναι πιο άμεσες. «Ο κόσμος μπορεί να στενοχωριέται, αλλά δεν μπορούμε να του λέμε ψέματα και να του καλλιεργούμε ελπίδες. Δεν το κάναμε προεκλογικά, δε θα το κάνουμε και μετεκλογικά. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε πως με τη συνολική ανάπτυξη θα ανοίξουν δουλειές και έτσι θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν σε κάθε σπίτι την ανεργία. Η κατάσταση πάντως είναι εκρηκτική και δεν αντιμετωπίζεται εύκολα», απαντούν στελέχη των κομματικών σχηματισμών που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα τα μοναδικά ρουσφέτια που ζητούνται είναι για την εξεύρεση εργασίας, έστω και ημιαπασχόλησης, έστω και σε ξενοδοχειακές μονάδες, μόνο για τους δυο εναπομείναντες καλοκαιρινούς μήνες. Τόση είναι η απόγνωση...

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/





voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου