Τρίτη, Ιουνίου 26, 2012

Σάμος-Η σημερινή κατάσταση.....


Σύμφωνα με τα δημοσιεύματά σας περί κινήσεις Τούρκων στο Αιγαίο αλλά και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί αποφάσισα να σας ενημερώσω για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Σάμου.

 Εγώ από Σάμο είμαι (υπηρετώ και εκεί) και σας λέω ότι ειδικά στην πόλη του Πυθαγορείου , του Καρλβάσου και του Βαθέος έχουμε γεμίσει λαθρομετανάστες. Όλοι από Τουρκία. Κάθε 15-20 λεπτά γίνεται παραβίαση του εναέριου χώρου είτε από πολιτικά είτε από πολεμικά αεροπλάνα και τα περισσότερα στρατόπεδα έκλεισαν . Ο Στρατός Ξηράς έκανε περιπολίες αλλά τώρα σταμάτησε τάχα μου επειδή μείναμε από βενζίνη . Το μόνο στρατόπεδο που είναι καλά επανδρωμένο είναι το μεγάλο στρατόπεδο της χώρας στο κέντρο του νησιού. Αν έρθουν οι Τούρκοι , μέχρι να ξυπνήσει ο λόχος αλλά και λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους και των στενών δρόμων μονάχα το μισό της νήσου μπορούν να περάσουν τα άρματα της Χώρας και τα οχήματα μεταφοράς οπλιτών. Με λίγο στρατηγική εκ μέρους των Τούρκων μπορούν να περικυκλώσουν το νησί και να σφαγείασουν το στράτευμα...αφού εμείς θα χωριστούμε αριστερά και δεξιά

Εύκολα η Σάμος γίνεται μισή Ελληνική και μισή Τουρκική Σαν την Κύπρο...Το θέμα είναι θα φύγουμε εμείς οι Σαμιώτες Στρατιώτες αμαχητί (θα βομβαρδίσουν το στρατόπεδο το Τουρκικό Ναυτικό και η Τουρκική αεροπορία, αεροπλάνα της περνάνε από επάνω μας κάθε μέρα έτσι και αλλιώς...δεν θα είναι απρόσμενο να αφήσουν και δώρακια έκπληξη) ή θα μας επιτρέψουν να παλέψουμε υπερασπίζοντας αυτό που αγαπάμε. Την Πατρίδα. Όποια και αν είναι η περίπτωση βοήθεια από Αθήνα δεν θα έρθει. Στα άλλα νησιά(Ικαρία πχ) δεν υπάρχουν πλοία μεταφοράς Οχημάτων Στρατού πχ τανκς που θα χρειαστούμε μιας και το λιμάνι εκεί δεν τα ''σηκώνει''...Η όρεξη των γειτόνων μεγαλώνει μέρα με τη μέρα ενώ εμείς ψαχνόμαστε ακόμη να πληρώσουμε το νερό- το ρεύμα- το πετρέλαιο για τα οχήματα και παρακαλούμε την Αθήνα να μας στήλει όπλα, σφαίρες (τουλάχιστον για εκπαίδευση) και καμία χειροβομβίδα ίσα για να ξέρουμε πως μοιάζουν. 



Δημοσίευμα του Onalert με το οποίο συμφωνούμε απόλυτα λαμβάνοντας υπόψην τα στοιχεία που σας παραθέσαμε:
" O Aβραμόπουλος είναι φίλος του Ερντογάν" γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ    

  Για την επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην Άγκυρα διακρίνεται ικανοποίηση καθώς η νέος Υπουργός Εξωτερικών είχε αποδείξει την εκτίμηση του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 1999. Όταν ο τούρκος πρωθυπουργός, είχε φυλακιστεί για 6 μήνες με την κατηγορία πρόκλησης του λαού για ένα ποίημα το οποίο είχε απαγγείλει, ο Δημήτργης Αβραμόπουλος τως δήμαρχος Αθηνών είχε βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη και είχε ζητήσει να επισκεφθεί τον Ερντογάν στη φυλακή.  Δεν ήταν εφικτό  καθώς δεν του το είχαν επιτρέψει. Όμως αυτή η προσπάθεια του Αβραμόπουλου είχε εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τον Ερντογάν που θεωρεί σημαντική προσωπικότητα τον νέο υπουργό Εξωτερικών.

   « Ο έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είναι φίλος του Ερντογάν» γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες 

Αν όχι αυτό τι άλλο να πιστέψουμε αφού όυτε σφαίρες δεν έχουμε ούτε βλήματα για τα τανκς. Αλλά ναι τα τανκς κάνουν για όργωμα και τα πυροβόλα με τα περίστροφα είναι καλά για σκάψιμο...

Δικό σας

Φαντάρος Σάμου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου