Σάββατο, Ιουνίου 23, 2012

Προοδευτικοί ή καθυστερημένοι;



Προοδευτικοί  ή καθυστερημένοι;
“Έξω  οι παπάδες από τα σχολεία, τα Θρησκευτικά να μετατραπούν σε θρησκειολογία, να καταργηθούν οι θρησκευτικές ορκωμοσίες και τελετές των πολιτικών, να καθιερωθεί ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα, να φορολογηθεί περισσότερο η Εκκλησία και το Άγιο Όρος, να διακοπεί η μισθοδοσία των κληρικών από το Κράτος, να χωρίσει η Εκκλησία από την Πολιτεία.”
Αυτά είναι μερικά μόνον από τα συνθήματα και αιτήματα γνωστών κομμάτων της χώρας μας, οι εκπρόσωποι των οποίων, μέσα στη σύγχυση, που προκαλεί η απιστία στας φρένας των, θεωρούν τα μέτρα αυτά ως άκρως απαραίτητα για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδος. Δεν διδάκονται και δεν προβληματίζονται από την κοσμοιστορική αλλαγή, που συντελέσθηκε στη Ρωσία.
 
 
Δεν βλέπουν τους πρώην διώκτες της Εκκλησίας να εκκλησιάζονται, να σταυροκοπούνται με ευλάβεια, να προσκυνούν τις εικόνες, να ομιλούν δημοσίως για τον Θεό, να ανεγείρουν ναούς, να επανιδρύουν μοναστήρια, να επιτρέπουν τη διδασκαλία και πάλι των Θρησκευτικών στη δημόσια εκπαίδευση και να διακηρύττουν δημοσίως, ότι, την ύπαρξη του το Ρωσικό Κράτος οφείλει στην Εκκλησία!


Φρονούν και διακηρύττουν οι εκκλησιομάχοι και θεομάχοι πολιτικοί της Ελλάδος σήμερα ό,τι ακριβώς φρονούσαν, διακήρυτταν, αλλά και εφάρμοσαν τελικώς στη Σοβιετική Ένωση  οι Μπολεσεβίκοι τον περασμένο αιώνα. Τα ίδια σχέδια των Σοβιετικών ονειρεύονται να εφαρμόσουν και οι επίδοξοι αυτοί «σωτήρες» της Ελλάδος , σχέδια που απέτυχαν παταγωδώς και κατέρρευσαν ως χάρτινος πύργος, προς ανακούφιση του πιστού Ρωσικού λαού.
 Αυτά τα σχέδια επιχειρούν να εισαγάγουν και στην Ελλάδα με καθυστέρηση σε σχέση με τους Σοβιετικούς συντρόφους των πολλών δεκαετιών. Μήπως τελικώς οι πολιτικοί αυτοί χώροι που μάχονται το Χριστό και την Εκκλησία, δεν είναι προοδευτικοί, όπως αυτοχαρακτηρίζονται, αλλά λόγω της χρεωκοπημένης πολιτικής των αποδεικνύονται οι πλέον καθυστερημένοι;
“ΣΤΑΥΡΟΣ”, Ιούνιος 2012   http://aktines.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου