Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2012

Σχέδιο της Bilderberg η εμπλοκή της νατοϊκής Τουρκίας σε πόλεμο με τη Συρία

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Toυ Patrick Henningsen
για το διαδικτυακό κανάλι Ιnfowars
29 Iουνίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Την περασμένη Παρασκευή πληροφορηθήκαμε ξαφνικά ότι έγινε κατάρριψη αεροσκάφους τύπου RF-4E της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εκτός του εναέριου χώρου της Συρίας, στη Μεσόγειο, από κατευθυνόμενο βλήμα της αεράμυνας της Συρίας. Ωστόσο, οι αρχές της Συρίας επιμένουν ότι το τουρκικό F-4 Phantom κατερρίφθη εντός του εναέριου χώρου της Συρίας από πυρά επάκτιου αντιαεροπορικού πυροβολικού.

Από τις εξελίξεις είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα νέο είδος νεο-οθωμανικού τεχνάσματος - με τη μορφή δολώματος - του ΝΑΤΟ, και όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι το τέχνασμα αυτό έχει πετύχει τους αρχικούς στόχους του.

Ανεξάρτητα από τα γεγονότα που περιβάλλουν αυτό το γεγονός, τόσο η μηχανή των δυτικών μέσων ενημέρωσης όσο και οι πολιτικοί φορείς θα επιδιώξουν να εκμεταλλευθούν, όσο πιο έγκαιρα γίνεται, αυτό το περιστατικό, στα πλαίσια μιας προσπάθειας να προωθηθεί το σχέδιο του βομβαρδισμού της Συρίας.

Μέχρι πρόσφατα, ο ρόλος που ανέθετε το ΝΑΤΟ στην Τουρκία ήταν του συμμάχου που παραμένει στην σκιά, διοργανώνει τις συναντήσεις του κατευθυνόμενου από τη Δύση "Συριακού Εθνικού Συμβουλίου", συντονίζει την αποστολή όπλων στη Συρία για τους εισαγόμενους αντάρτες, και προσφέρει καταφύγιο στους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα εντός και πέραν των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία. Αλλά το πρόσφατο περιστατικό με το τουρκικό αεροσκάφος δεν αποκλείεται να αλλάξει την αποστολή της Τουρκίας.

Όπως είχαμε πει ήδη λίγες ώρες μετά το συμβάν την περασμένη εβδομάδα, το διαδικτυακό κανάλι Infowars, οι αναλύσεις του οποίου προηγούνται κατά κάποιες μέρες της αρθρογραφίας των συμβατικών ΜΜΕ, προέβλεψε με ακρίβεια ότι το περιστατικό είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήθηκε για να εμπλέξει την Τουρκία ακόμη περισσότερο, φέρνοντάς την σε κεντρική θέση στο σχέδιο του ΝΑΤΟ για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία:


http://amethystosbooks.blogspot.gr/
"Εάν η Δύση και το ΝΑΤΟ σκοπεύουν να επιβάλουν στη Συρία μια "ζώνη απαγόρευσης πτήσεων", όπως ακριβώς έκαναν στην περίπτωση της Λιβύης, τότε η Τουρκία θα καταστεί το εργαλείο της επιλογής τους στην εκτέλεση αυτής της αποστολής".
Σε περίπτωση που δεν την παρακολουθήσατε την περασμένη Παρασκευή, παραθέτουμε ξανά σε βίντεο τη συνέντευξη που παραχώρησε το Infowars στο RT Newsλίγες ώρες μετά το περιστατικό. Eίναι άλλη μια ένδειξη του πώς αυτή η ιστοσελίδα βρίσκεται κατά πολύ μπροστά από την καμπύλη γεωπολιτικής ανάλυσης σε σχέση με τα μέσα ενημέρωσης που στήθηκαν με επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων:
Όπως ήταν αναμενόμενο, τα εταιρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν ήδη τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μετατρέψουν το περιστατικό σε μια πρόφαση για πόλεμο μεταξύ του ΝΑΤΟ και της κυβέρνησης του Σύριου Προέδρου, Bashar Al-Assad.Ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχνά ότι τα ίδια αυτά εταιρικά μέσα ενημέρωσης προώθησαν με φανατισμό μια σειρά ψευδών "ειδήσεων", ανάμεσα στις οποίες ήταν η κατά φαντασία πώληση 500 τόνων κίτρινου ουρανίου στο Ιράκ μέσω του Νίγηρα. Τα ίδια αυτά εταιρικά μέσα ενημέρωσης επιχείρησαν να συκοφαντήσουν τον Joe Wilson και την Valerie Plame, όταν αποκάλυψαν τα ψέματα που κυκλοφόρησαν από το γραφείο του Αμερικανού Αντιπροέδρου για το δήθεν υπαρκτό ιρακινό πυρηνικό πρόγραμμα, τα ψέματα αυτά που στάθηκαν τελικά ικανά να μεταστρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ ώστε να στηρίξει έναν πλήρους κλίμακας πόλεμο και μια μόνιμη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή.
Αγνοώντας το προφανές γεγονός ότι το τελευταίο πράγμα που επιθυμούν οι Σύριοι είναι να υποστούν μιας εκτεταμένης κλίμακας εκστρατεία βομβαρδισμών από το ΝΑΤΟ, η οποία είναι βέβαιο ότι θα ισοπεδώσει τη χώρα, τα ανόητα και απερίσκεπτα εταιρικά μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ και οι θυγατρικές τους σε όλο τον κόσμο, μαζί με τα κρατικά κανάλια πολεμικής προπαγάνδας, όπως το BBC της Βρετανίας, έχουν προβλέψιμα εκμεταλλευθεί το περιστατικό με το τουρκικο αεροσκάφος ως ένα συναρπαστικό τέχνασμα που θα οδηγήσει αργότερα στην πολυπόθητη για τις δυτικές χώρες στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Η προσεκτικά επιλεγμένη διατύπωσή τους και τα πανομοιότυπα σημεία που τονίζονται από όλα ανεξαιρέτως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης φανερώνουν συγχρόνως και κυνισμό και μια τρομακτική ρητορική - μια κατασκευασμένη πραγματικότητα, η οποία έχει ως στόχο να οδηγήσει την κοινή γνώμη σε ένα πνευματικό αδιέξοδο, όπου "δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση" - όπως συνήθως λένε - εκτός από τη στρατιωτική επέμβαση. Η εφημερίδα Washington Post έχει αναλάβει, όπως ήταν αναμενόμενο, ηγετικό ρόλο σε αυτή την εκστρατεία κατασκευής μιας συναινετικής πραγματικότητας, που διευκολύνει την οποιαδήποτε συζήτηση για πόλεμο ως την μόνη φυσική και αναπόφευκτη εξέλιξη:

"Το ΝΑΤΟ καταδίκασε την κατάρριψη του αεροσκάφους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας από τη Συρία την περασμένη εβδομάδα, χαρακτηρίζοντάς την ως "εντελώς απαράδεκτη", αλλά δεν έδωσε καμμία ένδειξη ότι θα προβεί σε αντίποινα. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, ωστόσο, δήλωσε ότι η χώρα του θα αντιδράσει με στρατιωτικά μέσα σε οποιεσδήποτε μελλοντικές παραβιάσεις κατά μήκος των συνόρων της.
H κατάρριψη του στρατιωτικού αεροσκάφους την Παρασκευή ήταν "μια ακόμη ένδειξη της περιφρόνησης εκ μέρους της συριακής κυβέρνησης προς τους διεθνείς κανόνες της ειρήνης, της ασφάλειας και της ανθρώπινης ζωής", αναφέρει το ΝΑΤΟ σε δήλωση που εκδόθηκε στις Βρυξέλλες. "Στεκόμαστε στο πλευρό της Τουρκίας μέσα στο πνεύμα μιας ισχυρής αλληλεγγύης."

Με αυτό το είδος "γλώσσας του πολέμου" έχουμε πλέον όλοι εξοικειωθεί.

Τα τελευταία χρόνια, ο ρόλος του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ήταν ρόλος ενός κορυφαίου διπλωμάτη και διαπραγματευτή των ευαίσθητων εξωτερικών υποθέσεων. Η Hillary Clinton αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της νέας γενιάς απεσταλμένων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, του οποίου ο νέος ρόλος συνίσταται στην προώθηση πολέμων και ξένων επεμβάσεων τόσο στο αμερικανικό κοινό όσο και στην κοινή γνώμη των ξένων συμμάχων και μελών του ΝΑΤΟ. Η Condoleeza Rice καθιέρωσε αυτό τον νέο θεσμό, έχοντας αποδεχθεί τον κυνικό ρόλο της αποστολής της από την κυβέρνηση Bush, να πείσει τον σύγχρονο αμερικανικό λαό, ο οποίος έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου γύρω από την αξία της πολιτικής ορθότητας. Ο νέος αυτός ρόλος, του "Υπουργού Πολέμου", είναι πιο αποτελεσματικός από ποτέ, όταν παίζεται από μια γυναίκα (και μάλιστα του Δημοκρατικού Κόμματος), παρά από το κατά παράδοση φιλοπόλεμο αρσενικό "τύπου άλφα". Επίσης, η επιλογή μιας Αφροαμερικανής στη θέση αυτή ήταν άλλη μια υπολογισμένη κίνηση της κυβέρνησης Bush, που αποδείχθηκε τελικά αποτελεσματική στην προώθηση ενός παράνομου πολέμου στην αμερικανική κοινή γνώμη. Οι προσπάθειές τους αυτές δεν θα πάψουν να υποστηρίζονται από μια χούφτα προβλέψιμων πολεμοχαρών πολιτικών, όπως οι γερουσιαστές John McCain και Joe Lieberman, αλλά και ο John Bolton.

H Clinton και ο Βρετανός ομόλογός της, William Hague, είχαν ήδη προωθήσει απροκάλυπτα την καταστροφή της Λιβύης το 2011, και εξακολούθησαν με παρόμοιο τρόπο, μέσω κατευθυνόμενων ομάδων, όπως είναι οι "Φίλοι της Συρίας", να συντονίζουν ανοιχτά τις διαδικασίες σύναψης εμπορικών συμφωνιών και αποστολής όπλων μέσω του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας προς τους αντάρτες και θύλακες της Αλ Κάιντα που δρουν μέσα στη Συρία. Όπως βλέπουμε καθαρά πλέον, υπάρχει ένα μακρόχρονο σχέδιο αποσταθεροποίησης, με απώτερο στόχο την αλλαγή καθεστώτος και βαλκανοποίηση της χώρας αυτής, ένα σχέδιο που εκπονήθηκε από τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών και τους σχεδιαστές της τραπεζικής παγκοσμιοποίησης.

Είναι σαφές ότι στην περίπτωση αυτή, οι παγκοσμιοποιητές βιάζονται να προωθήσουν την ατζέντα στη Συρία, στη συνέχεια να προχωρήσουν στην εξουδετέρωση της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, και τέλος, στην στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Ιράν - και μέσω αυτής να ανάψουν τις πρώτες καθοριστικές σπίθες ενός νέου Γ' Παγκόσμιου Πολέμου. Αυτή η τελική κίνηση θα προετοιμάσει το έδαφος για ένα παρατεταμένης πνοής περιφερειακό τόξο έντασης, σχεδιασμένου με τέτοιο τρόπο ώστε να συμπεριλαμβάνει τόσο τη Ρωσία όσο και την Κίνα.
Το φετινό πρόγραμμα των διεθνών εξελίξεων ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές στη φετινή συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg στο Chantilly της Virginia. Η ατζέντα της Συρίας είναι απολύτως βέβαιο ότι υπεγράφη από τα μέλη της Bilderberg και παραδόθηκε στην εκπρόσωπο του "Συριακού Εθνικού Συμβουλίου", Bassma Kodmani, η οποία ήταν παρούσα στη φετινή σύνοδο της Bilderberg. Η νεοταξίτισσα Kodmani φέρεται ως η επικεφαλής επί των εξωτερικών υποθέσεων του "Συριακού Εθνικού Συμβουλίου", το οποίο έχει ως έδρα του την Κωνσταντινούπολη.

Επίσης παρών στη φετινή σύνοδο της Bilderberg ήταν ο Βρετανός πράκτορας και μέλος της επιτροπής καθοδήγησης της λέσχης, Marcus Agius, της τράπεζας Barclays, ο οποίος όλως τυχαίως εργάζεται και ως διοικητικό στέλεχος (σύμβουλος) του BBC. Δεν χωράει αμφιβολία ότι η δέσμευση του BBC προς την Bliderberg για τη διεξαγωγή πολέμου προπαγάνδας είχε και αυτή συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια της συνόδου.

Ετοιμαστείτε για μια κλιμάκωση της διασποράς πανικού και εκφοβισμού και στην Ευρώπη και στη Βόρειο Αμερική μέσω των κρατικών και μη ΜΜΕ, καθώς θα επεκτείνεται η συμμετοχή των δυτικών εντός και εκτός της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου